Antrenorul Brad Gilbert îi ia apărarea lui Victor Hănescu - VIDEO

Unul dintre cei mai cunoscuţi antrenori de tenis, americanul Brad Gilbert, a ţinut să-i ia apărare jucătorului Victor Hănescu, care a scuipat în direcţia unor spectatori, în setul decisiv al meciului cu germanul Daniel Brands, din turul al treilea de la Wimbledon, informează heraldsun.com.au.

24 afișări
Imaginea articolului Antrenorul Brad Gilbert îi ia apărarea lui Victor Hănescu - VIDEO

Antrenorul Brad Gilbert îi ia apărarea lui Victor Hănescu - VIDEO (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Va avea loc o investigaţie astăzi (n.r. - sâmbătă), dar ceea vă pot spune este că «marele Vic» nu spune nimic pe teren, niciodată. A avut probabil circumstanţe atenuante. A fost probabil împins la limită de unii fani beţi şi ridiculizat cu abuzuri verbale uimitoare, care au dus la plecarea sa de pe teren. Îmi pare extrem de rău să aud ce i s-a întâmplat «marelui Vic», în mod evident el a avut patru puncte de meci şi o şansă de a câştiga jocul, dar nu s-a întâmplat aşa", a precizat Brad Gilbert.

Meciul tenismanului Victor Hănescu, din turul al treilea de la Wimbledon, s-a terminat la scorul de 6-7, 6-7, 7-6, 6-3, 3-0 în favoarea lui Brands, când Hănescu s-a retras, după ce în setul trei a avut patru mingi de meci.

Imaginile TV l-au arătat pe Hănescu care scuipa înspre fani, la începutul setului decisiv, după ce sportivul român a fost victima unor injurii venite dinspre tribună. În urma acestui incident, sportivul în vârstă de 28 de ani a părăsit terenul de joc la scorul de 3-0 pentru Brands.

În setul cinci, Hănescu a încercat să tragă de timp după ce a acuzat probleme medicale în setul patru, pentru a-i forţa pe arbitri să amâne partida pentru sâmbătă. Aceste gesturi ale lui Hănescu nu au fost pe placul publicului londonez care a început să îl susţină şi mai puternic pe Brands, locul 98 ATP. După ce la începutul gameului trei din setul decisiv Hănescu a fost penalizat de arbitru pentru comportament nesportiv, camerele care transmiteau meciul l-au surprins pe sportivul român înjurând în limba română mai mulţi spectatori. După ce i-a cerut arbitrului partidei să intervină pentru calmarea spiritelor, iar acesta nu a făcut-o, Hănescu a făcut intenţionat patru greşeli de picior, după care s-a îndreptat spre centrul terenului. Hănescu a întins mâna spre arbitru pentru a anunţa că renunţă la meci. Acesta, vizibil mirat de hotărârea sportivului român, nu a întors gestul şi l-a căutat din priviri pe supervizorul partidei. Ulterior, Hănescu l-a salutat pe Brands, iar publicul a izbucnit în urale că sportivul german a acces în optimile de finală de la Wimbledon.

Un purtător de cuvânt al Scotland Yard a declarat că patru bărbaţi au fost interogaţi pentru tulburarea liniştii publice după ce Hănescu s-a plâns unor ofiţeri de poliţie. "Poliţia a fost chemată la terenul 18 pentru tulburarea ordinii. Patru tineri au fost reţinuţi, Cu toţii au fost duşi la o secţie de poliţie pentru tulburarea liniştii", a spus unul dintre purtărorii de cuvânt al Scotland Yard.

Ulterior, un purtător de cuvânt al All England Club, organizatorul turneului de la Wimbledon, a declarat că reţinerea celor patru persoane nu are legătură cu altercaţia cu sportivul.

"Este vorba de o simplă coincidenţă. Când a scuipat a vizat una sau mai multe persoane pe care noi nu le cunoaştem", a declarat oficialul, care a menţionat că arbitrul a lansat o procedură pentru comportament nesportiv, iar jucătorul ar putea fi amendat cu până la 10.000 de dolari.

Şeful arbitrilor de la Wimbledon, Andrew Jarrett, a solicitat o înregistrare a incidentului pentru a vedea dacă se va lua vreo măsură disciplinară împotriva lui Hănescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici