Antrenorul Lucian Sandu: Argintul Larisei Iordache la individual compus este ca o medalie de aur

Antrenorul lotului feminin de gimnastică al României, Lucian Sandu, a declarat, marţi, pe Aeroportul Henri Coandă, că argintul obţinut de Larisa Iordache este precum un aur, având în vedere că este prima medalie pentru România într-o finală la individual compus după 7 ani.

258 afișări
Imaginea articolului Antrenorul Lucian Sandu: Argintul Larisei Iordache la individual compus este ca o medalie de aur

Antrenorul Lucian Sandu: Argintul Larisei Iordache la individual compus este ca o medalie de aur (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Sunt foarte mulţumiţi de rezultatele Larisei, dar trebuie să ne întoarcem în sală să vedem ce putem face să ajungem pe locul întâi. La individual compus, medalia Larisei este ca un aur. La fel şi locul patru pe echipe este foarte, foarte valoros, extrem de important pentru viitorul gimnasticii româneşti. Diferenţă e mică faţă de Rusia, e bine că am fost aproape pentru că după calificări toată lumea era puţin îndoită de rezultatul nostru", a spus antrenorul.

El a afirmat că pentru a le putea învinge pe americance, gimnastele din lotul României trebuie să îşi îmbunătăţească exerciţiile la sărituri şi paralele. "Suntem pe un drum bun, dar mai este mult de lucru. Trebuie să revenim cu picioarele pe pământ şi să facem cât mai bine. Prin foarte multă muncă le putem ajunge şi pe americance. Dar trebuie să ajungem şi la notele de plecare ale americancelor la sărituri. Este nevoie să ne îmbunătăţim săriturile şi să progresăm mai ales la paralele, acolo unde avem doar o singură gimnastă, restul trebuie să muncească foarte mult", a afirmat Lucian Sandu.

Antrenorul speră ca Diana Bulimar, absentă de la CM de la Nanning din cauza unei accidentări, să revină în competiţie anul viitor. "Sperăm ca anul acesta să fie recuperată, iar de la anul să înceapă pregătirea pentru competiţiile următoare", a adăugat Lucian Sandu.

Loturile de gimnastică ale României, care au participat la Campionatele Mondiale de la Nanning (China), s-au întors, marţi, la Bucureşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici