Atletul Dayron Robles a fost exclus din lotul naţional al Cubei

Atletul Dayron Robles, campion olimpic în 2008 în proba de 110 metri garduri, nu va mai putea reprezenta Cuba în competiţiile internaţionale, el fiind exclus din lotul naţional deoarece a concurat în nume personal la o reuniune, a anunţat, vineri, federaţia cubaneză.

147 afișări
Imaginea articolului Atletul Dayron Robles a fost exclus din lotul naţional al Cubei

Atletul Dayron Robles a fost exclus din lotul naţional al Cubei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Robles a renunţat la participarea pentru Cuba în ianuarie, la cinci luni după ce s-a accidentat în finală la JO de la Londra, dar a revenit în competiţii la Torino, în urmă cu două săptămâni. Ulterior, el a fost nevoit să renunţe la participarea la reuniunea de la Goteborg, week-end-ul trecut.

"Cuba nu l-a autorizat pe Dayron să concureze din motive de disciplină şi de etică sportivă", a declarat preşedintele federaţiei cubaneze, Alberto Juantorena.

Juantorena a transmis această decizie Federaţiei Internaţionale de Atletism (IAAF), care, în baza regulamentelor sale, i-a interzis lui Robles să concureze la Goteborg şi a trimis un comunicat tuturor organizatorilor pentru a-l împiedica să participe la concursuri.

"Niciun sportiv nu poate să particip la competiţii internaţionale dacă nu este afiliat unui club sau federaţiei unei ţări", a explicat Juantorena, care nu exclude varianta ca Robles să fi obţinut lo licenţă de la un club din altă ţară.

O astfel de soluţie i-ar permite lui Dayron Robles să participe la reuniuni de atletism, dar nu şi la competiţiile majore.

Dacă Robles va opta pentru altă cetăţenie, el va trebui să aştepte doi ani pentru a putea concura pentru noua sa ţară într-o competiţie importantă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici