Augustus Constantin s-a retras din arbitraj şi a devenit membru al CCA

Augustus Constantin a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă că a luat decizia de a se retrage din arbitraj după ce a fost scos de pe lista FIFA, el fiind cooptat ca membru în Comisia Centrală a Arbitrilor.

567 afișări
Imaginea articolului Augustus Constantin s-a retras din arbitraj şi a devenit membru al CCA

Augustus Constantin s-a retras din arbitraj şi a devenit membru al CCA (Imagine: Mircea Rosca - MediafaxFoto)

Preşedintele CCA, Alexandru Deaconu a declarat că îi făcuse propunerea lui Constantin de a activa în cadrul CCA încă din iarna acestui an: "Îl prezentăm astăzi pe Augustus Constantin, care se retrage din arbitraj, ca noul membru al Comisiei Centrale a Arbitrilor. Eu am avut discuţii cu dânsul încă de la venirea mea la conducerea CCA, trebuia să-mi dea un răspuns în iarnă, dar s-a gândit mai repede şi a acceptat să vină lângă noi".

Augustus Constantin consideră că din noua postură va fi mai util arbitrajului românesc decât din teren. "Am considerat că boala lungă e moarte sigură şi după câteva meciuri, având în vedere şi faptul că am ieşit şi de pe lista FIFA, am decis să renunţ, să las loc arbitrilor tineri şi să vin alături de domnii Aron Huzu şi Deaconu pentru a ajuta arbitrajul românesc. Am considerat că e mai util din această poziţie decât din teren. Pentru că trebuie să li se dea o şansă arbitrilor tineri", a declarat Constantin.

Deaconu a adăugat că printre noile atribuţii ale lui Augustus Constantin se numără promovarea şi retrogradarea arbitrilor din primele două eşaloane. "Aştept de la Augustus Constantin să îşi transpună la CCA experienţa acumulată la nivelul Ligii I şi în meciurile internaţionale. El se va ocupa cu domnul Huzu de Liga I şi Liga a II-a, adică tot ce înseamnă promovare, retrogradare, monitorizare, organizare a cursurilor şi dezvotare a noilor arbitrilor. Aşadar va avea foarte multe de făcut", a explicat oficialul CCA.

Noul membru al CCA nu regretă că nu a condus un derbi Dinamo - Steaua, ci faptul că nu a arbitrat o finală de cupă europeană. "Cariera mea de arbitru a avut şi urcuşuri şi coborâşuri, ca orice carieră. Cele mai importante meciuri din carieră cred că au fost un Steaua - CFR şi un Steaua - Rapid. Iar cel mai greu cred că a fost un FC Braşov - CFR Cluj. Nu regret că n-am arbitrat niciun Dinamo - Steaua. Un regret ar fi că n-am ajuns să conduc o finală de cupă europeană sau să arbitrez la un turneu final. Scandaluri au fost de când m-am apucat de arbitraj şi până acum", a precizat Augustus Constantin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici