Avocat: Lopez Caro intenţionează să nu cedeze presiunilor la care este supus în mod constant

Josep Vandellos, avocatul antrenorului echipei FC Vaslui, Juan Ramon Lopez Caro, a anunţat, prin intermediul unui comunicat de presă, că tehnicianul spaniol nu intenţionează să cedeze "presiunilor la care este supus în mod constant" de oficialii grupării moldovene.

16 afișări
Imaginea articolului Avocat: Lopez Caro intenţionează să nu cedeze presiunilor la care este supus în mod constant

Avocat: Lopez Caro intenţionează să nu cedeze presiunilor la care este supus în mod constant (Imagine: Mediafax Foto)

"Acţiunile abuzive ale conducerii FC Vaslui îndreptate împotriva antrenorului Juan Ramon Lopez Caro au drept scop obligarea acestuia să renunţe la contractul încheiat cu SC Sporting Club SA şi la poziţia de antrenor principal. Declaraţiile din ultima perioadă date de reprezentanţii SC Sporting Club SA, publicate în presa română, nu reprezintă altceva decât o continuare a campaniei de denigrare începută cu mult timp în urmă, bazată pe afirmaţii neadevărate, intimidări şi calomnii la adresa d-lui Juan Ramon Lopez Caro. Dl. Juan Ramon Lopez Caro intenţionează să nu cedeze presiunilor la care este supus în mod constant de către reprezentanţii FC Vaslui şi va continua să-şi îndeplinească obligaţiile pe care le are faţă de club, în calitate de antrenor principal", se arată în comunicatul semnat de Josep Vandellos, colaborator al casei de avocatură "Chiuariu&Asociaţii.

Avocatul spaniol a prezentat evenimentele petrecute la echipă în această săptămână. Vandellos a menţionat că deşi jucătorii aveau liber până joi, aceştia au fost convocaţi la două antrenamente în ziua de miercuri, deşi acestea nu figurau în programul trimis, marţi, de către antrenorul spaniol.

Potrivit lui Vandellos, la şedinţa de pregătire de joi au fost prezenţi secunzii lui Caro, dar şi finanţatorul Adrian Porumboiu, preşedintele CA, Ciprian Damian, şi directorul executiv Octavian Apetrei. Oficialii clubului au discutat cu asistenţii lui Caro, iar aceştia din urmă au părăsit terenul fără să ofere vreo explicaţie. În aceste condiţii, tehnicianul spaniol a fost "forţat" să antreneze echipa de unul singur, fără a beneficia de serviciile unui traducător, aşa cum acesta solicitase clubului în mod oficial cu o zi în urmă, dar şi în absenţa antrenorilor secunzi şi a unui antrenor pentru portari.

Avocatul consideră că Lopez Caro nu îşi poate desfăşura activitatea în condiţii normale pentru o echipă care doreşte să facă performanţă şi nu îşi poate asuma responsabilitatea pentru pregătirea fizică a jucătorilor, precum şi pentru rezultatele echipei în meciurile viitoare.

Vandellos a precizat că la antrenamentul de joi colaborarea dintre Caro şi jucători a fost "foarte bună, aceştia din urmă având un comportament excelent şi o atitudine ireproşabilă".

"Potrivit conversaţiei telefonice purtate cu dl Juan Jose Maqueda miercuri, 6 octombrie 2010, antrenorii secunzi ai clubului au reziliat contractele încheiate cu FC Vaslui şi au primit drept despăgubiri întreaga sumă prevăzută în respectivele contracte", se mai arată în comunicat.

Finanţatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a declarat joi, după şedinţa de pregătire condusă de Lopez Caro, că mai sunt mici detalii de pus la punct privind rezilierea contractului tehnicianului, iar de la amicalul cu Dacia Chişinău de sâmbătă, antrenorul nu va mai fi pe banca tehnică a moldovenilor.

"Mai avem mici lucruri de pus la punct, din punct de vedere procedural, pentru a-l îndepărta pe Lopez Caro. Pot să spun că nu va mai fi pe bancă de la meciul de sâmbătă cu Dacia Chişinău. Eu nu-l înţeleg pe acest om cum de se umileşte în halul ăsta, dacă şi asistenţii s-au dezis de el. În final, o să ieşim din acest film, care nici telenovelă nu poate fi, pentru că acolo, din ce am aflat şi eu, plângi. De fapt, tot ce se întâmplă la Vaslui este de festivalul umorului, că tot se desfăşoară la acest sfârşit de săptămână la Vaslui, în care Lopez Caro este cap de afiş. Dacă ar fi făcut un român în Spania ceea ce face el, ar fi fost mazilit în ultimul hal", a spus Porumboiu.

Echipa FC Vaslui a efectuat, joi dimineaţă, un antrenament sub conducerea lui Juan Ramon Lopez Caro. Potrivit lui Porumboiu, tehnicianul stabilise iniţial ca jucătorii formaţiei vasluiene să fie liberi până vineri inclusiv, însă conducerea clubului a chemat echipa la pregătire încă de miercuri, antrenamentele fiind conduse fotbaliştii Adailton, Wesley şi Pancu

Joi, Lopez Caro a fost singurul tehnician prezent la antrenament, restul stafului tehnic renunţând la funcţii, Laurenţiu Roşu şi Jose Maqueda miercuri, iar Ioan Mangeac joi dimineaţă.

Din cauza rezultatelor slabe înregistrate de FC Vaslui în Liga I, conducătorii clubului încearcă să-l facă pe antrenorul spaniol Juan Ramon Lopez Caro, angajat în această vară, să-şi dea demisia pentru a nu-i plăti clauza de reziliere a contractului, în valoare de un milion de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici