Becali: Copos s-a dat modern, a dat buget pe mâna altora şi acum nu are nici bani, nici echipă

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, luni, că acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a greşit atunci când a lăsat bugetul pe mâna altor oameni, deoarece acum s-a trezit şi fără bani, dar şi fără echipă.

224 afișări
Imaginea articolului Becali: Copos s-a dat modern, a dat buget pe mâna altora şi acum nu are nici bani, nici echipă

George Copos (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Vreau să-l atenţionez pe George Copos. Acum e supărat şi nu îi mai zic bulibaşă şi «ţi». Când nu eşti miliardar ca Abramovici şi ca arabii ăia care bagă bani, nu îi mai dai buget lui Vasile şi lui Mitică şi nu te mai dai modern că dai buget, pentru că apoi ăla face ce vrea, îi dă lui Apostol 17.000 pe lună, îi dă lui Apostol 15.000, lui Vasilescu 19.000. Ajungi la faliment. În România, când nu eşti miliardar în euro, tu dai banii, tu coordonezi tot şi tu controlezi tot. Când te trezeşti, bugetul e cheltuit şi nici echipă nu ai. Gigi Becali controlează tot, eu cumpăr tot, eu plătesc tot, eu nu dau buget, eu sunt mai primitiv. El a dat buget şi uite unde a ajuns", a spus Becali.

Gigi Becali s-a arătat deranjat de sancţiunile dictate de Curtea de Apel Bucureşti în Dosarul Transferurilor. "Este un lucru strigător la cer ca să ajungi să faci puşcărie din fotbal. Nu ştiu ce afaceri a făcut cu Loteria, dar ca să ajungi să fii condamnat pentru fotbal, e un lucru anormal. El a dat 25 de milioane de euro la Rapid şi face şi puşcărie acum. E contra oricărei reguli. Pe vremea aia, ştie toată lumea, mai luai 300 aşa, mai dădeai 200 aşa, mai luai 700 aşa, acum 10-12 ani se făcea. Luai, dar şi dădeai la fel, că aşa se făcea. E adevărat, nu era legal, dar nu de puşcărie. Tot ce se făcea, se făcea în folosul fotbalului, nu pentru evaziune fiscală, nu pentru spălare de bani. Eu nu înţeleg, adică înţeleg. Adică eu fac un act comercial, banii la vedere, dar e penal. Eu sunt impresar, câştig pe firmă cât mai mulţi bani. Copos s-a retras. Numai în locul lui să nu fii, când bagi bani şi eşti condamnat. Păi mai ai chef de ceva? Eu când am fost două săptămâni arestat trimisesem împuterniciri să vândă tot. Ziceam că vând tot şi plec cu familie. Păi mai are omul ăla chef să facă fotbal? Păi ce, cinci ani sunt cinci zile?", a completat Becali.

Potrivit lui Becali, Cristian Borcea nu ar fi trebuit condamnat pentru înşelăciune deoarece a avut mandat din partea Consiliului de Administraţie al FC Dinamo pentru a negocia transferurile. "Finul Borcea. Mandat special, îl vinzi pe Popescu cu preţul de la echipa cutare. Mandat special de la Consiliul de Administraţie, unde erau miniştri, generali. Nu el l-a vândut, ci Consiliul de Administraţie. Cum să-l condamni, eşti nebun? De unde până unde înşelăciune, Nicu Badea care a semnat mandatul special, nu Borcea. E simplu ca bună ziua, e strigător la cer şi un abuz extraordinar ce s-a întâmplat", a explicat Becali.

De asemenea, Becali este de părere că managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, este nevinovat: "Mihai Stoica ce a făcut? L-a vândut pe Cernat cu 700.000 cu împuternicire, nu a luat şpagă şi l-a mai vândut pe Aguirregaray, Ulise sau cum îl cheamă (n.r. - Iulian Arhire). I se termina contractul peste şase luni şi a zis Puşcoci că are un pont să-l vândă în Asia, că are un blat. Puşcoci l-a vândut cu 700.000, pe blat cu chinezul, care îl păcălea pe patronul de acolo. Puşcoci a luat 550.000, Oţelul a luat 150.000 şi se spune că a fost înşelăciune. Sper ca de acum încolo nu se va mai întâmpla asta. Pentru că era Monica Macovei, nenorocita aia pe acolo făcea tot felul de măgării, să dea semnale la UE. Dreptatea în România nu se face că îl condamni pe om la nişte ani degeaba. Dreptatea se face când îi prinzi şi îi condamni pe cei care au jefuit ţara asta, nu că bagi pe Borcea, fraţii Becali şi Copos la puşcărie. Asta e injustiţie. Nu mai merge cu abuzuri şi ordine de la oameni satanici, iar Monica Macovei este un om satanic, care a lucrat împotriva României".

Întrebat dacă din postura sa de deputat va modifica Legea Sportului, Becali a răspuns: "Am aşteptat după alegeri şi vom supune aprobării Parlamentului revenirea la vechea impozitare, pe care am făcut-o atunci cu Vlădescu, LPF şi Blejnar, cu impozitarea de 29 la sută, dar după aia piticania de Boc a schimbat-o. Să mă ierte, că nu mai vreau, vreau să mă schimb, să o iau pe un nou drum. Eu ştiu că sunt nenorocit şi răspund când sunt atacat. Dacă o să reuşesc asta, să fiu smerit, va fi una dintre cele mai mari realizări din viaţa mea. Încerc să nu mai răspund la atacuri".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici