Becali susţine că meciul Steaua-Schalke 04 se va disputa pe Arena Naţională

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, joi, că partida dintre echipa antrenată de Roni Levi şi Schalke 04, din grupele Ligii Europa, de la 15 septembrie, se va disputa pe Arena Naţională.

196 afișări
Imaginea articolului Becali susţine că meciul Steaua-Schalke 04 se va disputa pe Arena Naţională

Becali susţine că meciul Steaua-Schalke 04 se va disputa pe Arena Naţională (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Oficialul FC Steaua a precizat că va monta un nou gazon pe Arena Naţională, după problemele apărute la partida România - Franţa, din preliminariile Euro-2012, urmând ca situaţia financiară să o rezolve ulterior cu reprezentanţii Primăriei Capitalei.

"O să rezolvăm după aia cu banii. Fac sponsorizare şi cu asta basta. Le dau cadou pentru Arena Naţională. Dacă Primăria pentru mine a dat 220 de milioane de euro, pot să dau şi eu 360.000 de euro? Dă Copos 110.000 şi dau eu restul de 250.000. Dacă Marius Stan a zis că a închis UEFA stadionul să se ducă la UEFA să joace. Pentru mine nu a închis UEFA. Hai să vedem, a închis UEFA? Eu zic că nu a închis. Eu ştiu că o să joc acolo, în 15 septembrie. Specialistul meu a plecat deja să vorbească cu trimisul de la UEFA", a declarat Becali la Gsp TV.

Echipa naţională de fotbal a României a remizat, scor 0-0, cu reprezentativa Franţei, în preliminariile Euro-2012, în primul meci disputat pe Arena Naţională, care a fost inaugurată marţi seara şi la care au asistat 50.000 de spectatori. După doar o jumătate de oră de la începerea jocului România - Franţa, peluza de pe Arena Naţionale a cedat, numeroase bucăţi de gazon desprinzându-se pe toată suprafaţa de joc. La pauză, organizatorii au refăcut gazonul, însă pe parcursul reprizei a doua situaţia s-a repetat.

Primăria Capitalei anunţase, luni, că gazonul de pe Arena Naţională s-a deteriorat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile - temperaturi ridicate şi lipsa precipitaţiilor - urmând ca porţiunile afectate să fie înlocuite. Gazonul de pe Arena Naţională a fost achiziţionat din Italia şi a fost montat de o firma specializată în execuţia terenurilor de fotbal, tot din Italia.

Patronul firmei Gama Verde, care a montat gazonul pe Arena Naţională, Adrian Oprişan, spune că partida România - Argentina s-ar fi jucat în condiţii perfecte, dar că problemele la gazon au apărut ulterior, când efectul de seră provocat de temperaturile mari "a blocat tot sistemul radicular".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici