Blatter, ironic în privinţa unui CM cu 40 de echipe: "De ce nu 48, 64 sau 128? Un grand slam"

Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, a fost ironic, joi, în legătură cu propunerea conducătorului UEFA, Michel Platini, de mărire a numărului de echipe participante la Cupa Mondială de la 32 la 40, şi a subliniat că nu este de acord cu această variantă.

84 afișări
Imaginea articolului Blatter, ironic în privinţa unui CM cu 40 de echipe: "De ce nu 48, 64 sau 128? Un grand slam"

Blatter, ironic în privinţa unui CM cu 40 de echipe: "De ce nu 48, 64 sau 128? Un grand slam" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Jucăm Cupa Mondială cu 32 de echipe şi dacă vrem să menţinem calitatea competiţiei nu trebuie să mărim acest număr. Nu ar mări calitatea evenimentului şi nu va reflecta o valoare superioară a fotbalului. Să mărim Cupa Mondială la 40... De ce nu la 48, 64 sau 128? Un grand slam", a afirmat Blatter, adăugând: "Nu. Trebuie să menţinem calitatea".

La sfârşitul lunii octombrie, Michel Platini a declarat că ar fi de acord ca la Cupa Mondială numărul de echipe să fie mărit de la 32 la 40: "Sunt de acord să fie mai multe echipe din Africa, Asia, Oceania şi America de Nord la Cupa Mondială. De ce nu am putea trece de la 32 la 40 de echipe? S-ar face opt grupe cu câte cinci echipe. Şi, conform studiilor noastre, nu s-ar adăuga decât trei zile de competiţie".

Blatter a pledat, în schimb, în favoarea unei distribuiri mai bune a celor 32 de locuri pentru CM. "La CM din Brazilia, două continente (Europa şi America de Sud) vor avea poate 19 locuri. Ar trebui, din solidaritate şi în spiritul democraţiei, să revizuim această distribuire", a afirmat Joseph Blatter.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici