Budapesta va candida la organizarea Jocurilor Olimpice din 2024

Budapesta îşi va depune candidatura la organizarea Jocurilor Olimpice de vară şi Jocurilor Paralimpice din 2024, au anunţat preşedintele Comitetului Olimpic Ungar şi primarul oraşului, într-o scrisoare comună adresată preşedintelui CIO, informează Reuters.

189 afișări
Imaginea articolului Budapesta va candida la organizarea Jocurilor Olimpice din 2024

Budapesta va candida la organizarea Jocurilor Olimpice din 2024 (Foto: AFP)

Budapesta, care nu a mai organizat vreodată JO, va avea drept contracandidate oraşele Roma, Boston, Hamburg şi Paris.

"Anunţăm oficial că, în conformitate cu decizia unanimă a Consiliului General al oraşului şi a Comitetului Olimpic Ungar, cu sprijinul Adunării Naţionale Ungare şi a Guvernului, Budapesta candidează pentru a găzdui ediţia a XXXIII-a a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice din 2024", se arată în scrisoarea comună, datată 7 iulie.

Ungaria, cel mai îndatorat stat din Europa Centrală, consideră că şansele candidaturii sale pentru ediţia 2024 vor fi mai mari ţinând cont de faptul că este singura dintre cele mai de succes zece ţări la JO care nu au găzduit competiţia.

De-a lungul timpului, Ungaria a obţinut 168 de medalii olimpice de aur, 148 de argint şi 170 de bronz la precedentele ediţii ale jocurilor de iarnă şi de vară. Sporturile de tradiţie din această ţară sunt nataţia, scrima şi polo.

Capitala Ungariei va organiza, în 2017, Campionatele Mondiale de nataţie, după ce oraşul mexican Guadalajara s-a retras din cazua unor probleme financiare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici