Bute a primit de la preşedintele Camerei o plachetă şi s-a fotografiat alături de deputaţi

Campionul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, Lucian Bute, a primit, miercuri, de la preşedintele Camerei Deputaţilor, o plachetă, el fiind abordat, la vizita în Parlament, de câţiva deputaţi şi jurnalişti pentru fotografii şi autografe.

17 afișări
Imaginea articolului Bute a primit de la preşedintele Camerei o plachetă şi s-a fotografiat alături de deputaţi

Bute a primit de la preşedintele Camerei o plachetă şi s-a fotografiat alături de deputaţi (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Bute a vizitat Parlamentul la invitaţia deputatului PDL Dan Zătreanu, el venind la Camera Deputaţilor împreună cu preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja.

Campionul mondial a intrat întâi în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, după care a făcut câteva declaraţii într-una din sălile somptuoase ale Parlamentului, I.G. Duca.

În sală a fost amplasat un proiector şi un ecran, pe care au fost derulate fotografii cu campionul mondial şi secvenţe din timpul ultimelor două reprize ale meciului cu Jesse Brinkley, în faţa căruia şi-a apărat, pentru a şasea oară, titlul de campion.

Bute a afirmat că nu a venit cu nicio intenţie în Parlament, ci din respect pentru această instituţie, însă a făcut trimitere şi la faptul că televiziunea publică nu a transmis meciul cu Brinkley.

"Ştiu că au fost multe discuţii în Parlament pentru că meciul nu a fost transmis, sper ca pe viitor să se transmită, pentru că ştiu că sunt foarte mulţi români care doresc să mă vadă pe viu", a spus el.

Campionul mondial a precizat că a insistat ca în contractul pe care l-a semnat cu canalul american de televiziune Showtime să fie o clauză care să îi permită să dispute un meci în România.

Roberta Anastase i-a dăruit pugilistului placheta preşedintelui Camerei Deputaţilor şi a spus că îi apreciază modestia şi curajul de a duce luptele la capăt, în picioare.

Anastase a mai spus că s-a trezit la cinci dimineaţa pentru a urmări unul dintre meciurile lui Bute.

"Ar fi un vis împlinit al românilor dacă Lucian ar boxa şi în România şi nu cred că trebuie să se mai repete vreodată ca televiziunea română să nu transmită un meci al lui Lucian Bute", a afirmat ea.

Campionul mondial a fost apoi abordat de deputaţi, printre care Victor Socaciu, Tudor Ciuhodaru, precum şi de angajaţi ai Camerei care erau prezenţi la eveniment, pentru autografe şi fotografii.

După câteva declaraţii de presă, în care a spus că nu a fost până acum ofertat politic şi că nici nu îşi propune să se apropie de politică, Bute a mai făcut o sesiune de fotografii şi autografe cu jurnaliştii prezenţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici