Bute cere ajutor Parlamentului pentru o gală de box în România

Pugilistul Lucian Bute se întâlneşte, miercuri, cu membrii tuturor grupurilor parlamentare, la Palatul Parlamentului, în încercarea de a sensibiliza senatorii şi deputaţii pentru a obţine sprijinul lor, în eventualitatea organizării în România, în 2011, a unei gale de box pentru titlul mondial.

66 afișări
Imaginea articolului Bute cere ajutor Parlamentului pentru o gală de box în România

Bute cere ajutor Parlamentului pentru o gală de box în România (Imagine: Adrian Niculcea/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Grupului PDL din Cameră, remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX, vizita lui Lucian Bute la Parlament vine ca răspuns la invitaţia făcută de deputatul PDL Dan-Radu Zătreanu.

Dan-Radu Zătreanu a făcut demersuri în Camera Deputaţilor - prin interpelari şi scrisori deschise adresate de la tribuna Parlamentului - pentru a determina conducerea Societăţii Române de Televiziune să transmită ultimul meci pe care boxerul român l-a disputat la Montreal luna trecută, reaminteşte comunicatul citat.

Bute a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că în contractul pe care l-a semnat cu canalul de televiziune Showtime a ţinut să pună o clauză care să-i permită să dispute un meci în România, în cazul în care acest lucru se va realiza.

"Am vorbit şi cu conducătorii de la Interbox şi am ţinut să pun în contractul cu Showtime o clauză care să-mi permită să boxez în România, în eventualitatea în care acest lucru va fi posibil. Mi-am asumat acest risc, pentru că îmi doresc foarte mult să boxez în România. Cei de la Showtime şi de la Interbox au acceptat această dorinţă a mea, iar acum rămâne ca domnul Obreja să se ocupe de acest eveniment. Eu sper în continuare să pot boxa în România cu centura pe masă. De această dată nu vom mai merge pe promisiuni, nu vom mai aştepta. Dacă nu se va realiza nimic, voi boxa la Montreal sau la Quebec. Ştiu că Sala Polivalentă este destul de mică, iar dacă meciul s-ar disputa pe un stadion ar fi foarte bine. Foarte mulţi români îşi doresc să mă vadă", a spus Bute.

Pugilistul român şi-a apărat cu succes pentru a şasea oară titlul mondial IBF la categoria supermijlocie, după ce l-a învins prin KO în repriza a noua pe americanul Jesse Brinkley, într-un meci disputat la Centre Bell din Montreal, la jumătatea lunii octombrie.

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a încercat să organizeze în România meciul lui Bute cu Brinkley, însă nu a reuşit să convingă autorităţile de la Bucureşti să contribuie la asigurarea bugetului necesar desfăşurării unei asemenea gale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici