Caii putere se vor dezlănţui pe 18 octombrie la cel mai mare Grand Prix de drift din România

Cei mai buni piloţi de drift din ţară se vor confrunta într-un show unic, pe 18 octombrie, în parcarea târgului auto Vitan din Capitală, la primul Grand Prix organizat de Romanian Drift Community, care va avea şi un moment special dedicat acestui fenomen cu un tir DAF.

177 afișări
Imaginea articolului Caii putere se vor dezlănţui pe 18 octombrie la cel mai mare Grand Prix de drift din România

Caii putere se vor dezlănţui pe 18 octombrie la cel mai mare Grand Prix de drift din România

Peste 20 de maşini de peste 500 de cai putere, pregătite pentru competiţiile internaţionale sunt anunţate la start. Acesta se vor duela în deja celebrele battle-uri, chiar şi cu câte patru maşini, ceea ce va face să crească nivelul de spectacol şi adrenalină. Efectele pirotehnice şi fetele frumoase nu vor lipsi de la evenimentul la care vor fi prezente şi mai multe vedete din sport, muzică şi showbiz.

Va fi un show la cel mai înalt nivel în lumea driftului, de la urmăriri spectaculoase pline de suspans şi până la efecte pirotehnice care vor face deliciul publicului. Vom avea inclusă şi partea de stunt, cu motociclete, care promit un spectacol interesant, dar în premieră şi un truck drift, adică derapaje controlate cu un cap de tir, dar şi tandem între acesta şi o maşină”, a declarat Andrei Balica, iniţiatorul proiectului.

"Drift Community Grand Prix" va fi transmis în direct şi pe internet, prin intermediul portalului www.driftcommunity.ro. “Ne dorim să arătăm tuturor românilor faptul că driftul nu înseamnă acele cerculeţe şi burnout, ci reprezintă un stil de pilotaj care deja începe şi în România să prindă amploare crescând exponenţial de la an la an, atât ca număr de simpatizanţi, cât şi nivelul calitativ al piloţilor. E foarte important să fie practicat într-un cadru sigur, departe de stradă. Acest eveniment respectă standardele competiţiilor din motorsport internaţionale asigurându-se padoc standardizat, asistenţă medicală şi asistenţă tehnică  pe toată durata evenimentului”, a spus şi Denis Manea, cofondatorul Romanian Drift Community.

Oficialul le-a oferit şi o veste bună pasionaţilor de drift, astfel că cei care vor fi prezenţi la Drift Community Grand Prix vor avea ocazia de a simţi, în timpul sesiunilor de Taxi Drift, chiar din dreapta pilotului senzaţiile tari pe care le oferă o astfel de maşină de competiţie.

Piloţii care vor face spectacol sâmbăta viitoare în Bucureşti sunt consacraţi deja în campionatele naţionale şi europene, printre aceştia numărându-se Călin Ciortan, Marius Mitrache, Gabi Imre, Cătălin Trifan si Ilarion Grigorici, dar şi piloţi debutanţi, tinere talente, precum Alin Grădinaru care la 15 ani se poate lăuda cu multe trofee în lumea moto.

Înfiinţat în 2014, Clubul Sportiv Romanian Drift Community îşi propune să îi aducă împreună pe toţi iubitorii acestui sport, piloţi amatori şi profesionişti, într-un cadru legal şi să promoveze acest stil de pilotaj în vederea afilierii la o federaţie deja existentă sau creării unui nou for. În primăvara acestui an, în cadrul evenimentului organizat de către Romanian Drift Community a fost lansată şi şcoala Kns Drift Experience, avându-l ca trainer pe Marius Mitrache, care-şi propune să-i ajute pe amatori să facă pasul spre nivelul profesionist al driftului.

Drift Community Grand Prix de pe 18 octombrie se va desfăşura cu sprijinul necondiţionat al partenerilor Casa Black Tie, Autovit, Bograve Advertising, Restaurantul Cocoşu Roşu, Mix Fabrik, Mario Crew, Stage Expert, Auto Garage, Club Chaboo şi Master Tunner.

Fimuleţul de prezentare al evenimentului poate fi urmărit aici: https://www.youtube.com/watch?v=d9q6fwjkNWE&feature=youtu.be

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici