Cârţu a avut o ieşire nervoasă la adresa abitrilor după meciul CFR Cluj - Gloria Bistriţa, scor 0-1

Antrenorul echipei CFR Cluj, Sorin Cârţu, a avut o ieşire nervoasă la adresa arbitrilor partidei pe care formaţia sa a pierdut-o, joi, în Cupa României, în faţa Gloriei Bistriţa, scor 0-1, golul fiind marcat dintr-un penalti contestat de gazde.

18 afișări
Imaginea articolului Cârţu a avut o ieşire nervoasă la adresa abitrilor după meciul CFR Cluj - Gloria Bistriţa, scor 0-1

Cârţu a avut o ieşire nervoasă la adresa abitrilor după meciul CFR Cluj - Gloria Bistriţa, scor 0-1 (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

La finalul jocului, Cârţu a fugit, pe tunelul dintre teren şi vestiare, spre arbitrul asistent Adrian Vidan, însă a fost oprit de câţiva stewarzi şi de preparatorul fizic al echipei CFR. Apoi, Cârţu s-a întors spre teren vociferând şi a fost calmat de aceleaşi persoane.

La conferinţa de presă, Cârţu a explicat că doar i-a cerut arbitrului de centru Cristian Balaj să nu intre la vestiar înaintea jucătorilor. "Lui Balaj i-am zis doar să stea pe teren, să nu fugă înăuntru până când jucătorii nu intră la vestiare. Dacă ieşea o bătaie generală între jucători, el cum îşi nota? Probabil i-a fost frică de huiduielile publicului", a spus tehnicianul.

În minutul 73 al partidei, fundaşul gazdelor Tony l-a tras de tricou pe mijlocaşul bistriţenilor Băjenaru, infracţiunea începând în afara careului mare. Iniţial, arbitrul central Cristian Balaj nu a indicat nimic, dar apoi a fluierat penalti în urma unei discuţii cu asistentul Adrian Vidan.

Cârţu: E inadmisibil să ai atâtea ocazii şi să nu dai niciun gol

Sorin Cârţu a declarat, joi, că CFR Cluj a ratat calificarea în semifinalele Cupei României deoarece jucătorii săi au ratat foarte mult în partida cu Gloria Bistriţa şi a apreciat drept greşită intervenţia arbitrului asistent Adrian Vidan la faza penaltiului acordat bistriţenilor.

"E un rezultat total nemeritat. Am ieşit dintr-o competiţie pe care voiam să o câştigăm. Am dominat partida, însă am ratat foarte mult şi fotbalul te pedepseşte. Când ai ratări de genul acesta se poate întâmpla orice. E inadmisibil să ai atâtea ocazii şi să nu dai niciun gol. Normal era ca în minutul 5 să fie 2-0 şi să nu mai fie probleme. Dacă nu ratam acele ocazii, putea să dea şi Balaj gol din corner, că nu mai conta. Într-un meci cu Gloria, nu poţi să mergi pe un rezultat să o ţii în joc, trebuie să fii concret în ceea ce faci, să-ţi iei un avantaj cât mai repede. Gloria poate reveni oricând în joc. Noi am ratat foarte mult, aici trebuie să vedem ce e de făcut. Nu poţi să-ţi baţi joc în felul acesta", a spus Cârţu la conferinţa de presă de după meci.

Referitor la faza penaltiului, Cârţu a precizat că faultul lui Tony asupra lui Băjenaru a fost în afara careului şi că intervenţia lui Vidan a fost greşită. "La faza penaltiul infracţiunea a fost în afara careului. Asistentul fugea spre centru. Dacă a văzut cu adevărat penalti trebuia să se deplaseze în locul unde linia de 16 metri se îmbină cu linia de tuşă. Nu ştiu ce a discutat cu centralul, dar au luat o decizie care a influenţat decisiv rezultatul. Au fost şi la noi destule decizii greşite, golul lui Traore şi o intervenţie asupra lui Edimar", a mai spus tehnicianul.

Deţinătoarea trofeului, CFR Cluj, a ratat calificarea în semifinalele Cupei României, fiind învinsă, joi, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), de formaţia Gloria Bistriţa, în sferturile de finală ale competiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici