Chivu: Când te operezi la cap, te gândeşti şi că nu te vei mai trezi

Fundaşul Cristian Chivu a declarat, în primul interviu acordat după incidentul din data de 6 ianuarie, apărut în ediţia de sâmbătă a cotidianului Gazzetta dello Sport, că i-a fost teamă că ar putea muri în timpul operaţiei la cap şi că şi-a dat seama imediat că este vorba de o accidentare gravă.

166 afișări
Imaginea articolului Chivu: Când te operezi la cap, te gândeşti şi că nu te vei mai trezi

Chivu: Când te operezi la cap, te gândeşti şi că nu te vei mai trezi

Chivu a povestit publicaţiei citate tot ceea ce a simţit în momentul accidentării şi pe drumul spre spital, jucătorul român recunoscând faptul că şi-a dat seama că este vorba despre o accidentare gravă. "În momentul impactului, nu am auzit un zgomot care să semene cu cel făcut de un cap spart. Însă senzaţia de teamă am simţit-o imediat. Mi-am dat seama imediat ce s-a întâmplat, pentru că am simţit o gaură în cap. Am înţeles imediat că mă vor opera, iar medicul Combi (n.r. - responsabilul departamentului medical de la Inter Milano, Franco Combi) a avut atitudinea potrivită atunci când mi-a confirmat că trebuie să mă operez, chiar în timp ce ne aflam în ambulanţă", a spus Chivu.

Întrebat la ce se gândea în acele momente, Chivu a răspuns: "La tot ce este mai rău. Cristian, acum îţi vor deschide capul: şi dacă ceva va merge rău? Şi Natalia (n.r. - fiica lui Chivu) şi Adelina (n.r. - soţia lui Chivu) cum se vor descurca, dacă tu nu vei mai fi la fel. Fotbal va mai fi viaţa ta?".

Internaţionalul român a mărturisit că şi-a pierdut cunoştinţa poate pentru 2-3 secunde, "nu mai mult", el amintindu-şi impactul cu jucătorul Pellissier, dar nu şi căzătura. "Ulterior, am vrut să văd ce s-a întâmplat, chiar când eram în spital am urmărit imaginile la TV, iar mai apoi pe Internet. Vroiam să înţeleg şi am înţeles că era vina mea: când am înţeles că nu mai aveam şanse să ajung la balon, trebuia să mă opresc, dar unele lucruri ţi le spui mai târziu, nu atunci pe loc. Pellissier - mi-a spus-o atunci când m-a vizitat la spital - a văzut doar o umbră care se ridică, dar era deja târziu", a povestit Chivu momentul impactului.

Jucătorul echipei Inter a lăsat să se înţeleagă că incidentul din ianuarie i-a schimbat mult perspectiva asupra vieţii: "Dacă aş fi fost întrebat înainte de data de 6 ianuarie de ce îmi este frică în viaţă, aş fi spus: «Că ar putea să i se întâmple ceva rău fetiţei mele, Natalia». Pe 6 ianuarie mi-a fost frică că ar putea să nu-mi mai fie frică pentru fiica mea".

Întrebat dacă o astfel de senzaţie se poate numi "teama de a muri", Chivu a răspuns: "Nu ştiu dacă se numeşte aşa, dar ştiu că atunci când eşti supus unei operaţii la cap, te gândeşti chiar şi că nu te vei mai trezi. În timpul scurs de la accident şi până la operaţie, m-am gândit la atât de multe lucruri. Ştiu, totuşi, că am fost un pacient bun şi am încercat să rămân calm şi să-mi calmez soţia. Am chemat-o şi i-am spus: «Stai liniştită, am doar puţin sânge sub piele, acum îl vor scoate şi diseară voi fi acasă». Ştiam că este o minciună. După operaţie, eram atât de euforic, încât am început să-i sun pe toţi şi să dau mesaje de mulţumire, când medicii şi-au dat seama ce fac mi-au luat telefonul mobil şi mi l-au dat înapoi după două zile. Prima noapte petrecută la reanimare a fost un coşmar, la fiecare oră veneau să mă trezească, iar eu deja îi aşteptam cu ochii deschişi. «Cum te cheamă?". «Cristian Chivu». «Unde eşti?». «La Verona». «Cum se numeşte acest spital». «De unde să ştiu eu». «Care a fost scorul partidei?». «1-0, mi-aţi spus-o chiar voi». Reuşeam chiar să glumesc", a povestit Chivu.

Interviul cu Cristian Chivu se întinde pe două pagini în cotidianul Gazzetta dello Sport, care publică mai multe fotografii cu Chivu, alături de soţia şi fiica sa, dar şi cu cicatricea ce i-a rămas în urma intervenţiei chirurgicale la cap.

Fundaşul Cristian Chivu s-a accidentat la cap în meciul cu formaţia Chievo, disputat pe 6 ianuarie, la un duel cu fotbalistul Sergio Pellissier. Internaţionalul român a fost scos de pe teren pe targă şi a fost înlocuit de Marco Materazzi, românul fiind transportat cu ambulanţa la spitalul din Verona. El a fost supus unei intervenţii chirurgicale reuşite, ce a durat aproximativ două ore, pentru îndepărtarea unui hematom şi pentru refacerea unei fracturi din zona parietală dreaptă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici