Cinci militari răniţi în teatrele de operaţii au devenit sportivi ai CSA Steaua

Cinci militari răniţi în teatrele de operaţii sunt de joi sportivii Clubului Sportiv al Armatei Steaua, în cadrul unei secţii nou-înfiinţate la gruparea bucureşteană, informează un comunicat al CSA.

147 afișări
Imaginea articolului Cinci militari răniţi în teatrele de operaţii au devenit sportivi ai CSA Steaua

Cinci militari răniţi în teatrele de operaţii au devenit sportivi ai CSA Steaua (Imagine: Răzvan Lupică/Mediafax Foto)

Ionuţ Butoi, Eugen Mănăilă, Costel Stanciu, Costi Slăniceanu şi Marian Nicula au primit de la preşedintele CSA Steaua Bucureşti, George Boroi, legitimaţiile de sportivi şi primul echipament în care se vor antrena, în cadrul unui eveniment la care a participat întreg personalul clubului militar.

"Ne dorim să contribuim şi noi la zestrea de medalii şi trofee a clubului. Suntem nerăbdători să începem să muncim pentru asta, iar primul antrenament începe peste o jumătate de oră", a declarat Eugen Mănăilă.

"Legitimarea celor cinci sportivi a fost posibilă ca urmare a deciziei ministrului apărării naţionale Mircea Duşă, care a dispus completarea regulamentului intern de funcţionare al CSA Steaua Bucureşti, cu reglementări care să asigure condiţiile necesare antrenării veteranilor răniţi în teatrele de operaţii. Sportivii şi-au propus să participe anul viitor la Jocurile Olimpice Invictus» - o competiţie internaţională, patronată de Fundaţia Regală a Ducelui şi Ducesei de Cambridge, a Prinţului Harry şi a Ministerului Apărării din Marea Britanie, dedicată celor răniţi în teatrele de operaţii. La ediţia din 2014 a concursului au participat peste 600 de veterani, iar de anul viitor şi România va avea reprezentanţi, prin sportivii stelişti", se arată în comunicatul citat.

Costel Stanciu se antrenează pentru ciclism şi şah, Costinel Slăniceanu pentru ciclism-recumbent bike şi tir cu arcul, Marian Nicula a optat pentru atletism şi ciclism, Ionuţ Butoi pentru înot şi tir, iar Eugen Mănăilă pentru tir cu arcul şi înot.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici