Ciolacu: Noii patroni aşteaptă să cerem falimentul Rapidului la tribunal şi să dea vina pe jucători

Atacantul formaţiei Rapid, Andrei Ciolacu, a declarat, miercuri, că noii proprietari ai clubului, Adrian Zamfir şi Nicolae Cristescu, refuză să le achite restanţele salariale pentru a-i forţa pe jucători să ceară falimentul clubului la tribunal şi apoi să îi scoată pe ei vinovaţi.

269 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Noii patroni aşteaptă să cerem falimentul Rapidului la tribunal şi să dea vina pe jucători

Nicolae Cristescu (Imagine: Razvan Lupica/ Mediafax Foto)

"Dacă noi nu ne antrenăm pierdem şi noi, şi ei. Dar probabil ei asta şi aşteaptă, ca noi să nu ne prezentăm la meciuri şi clubul să dea faliment, şi să dea vina pe noi. Şi chiar cred că ei asta aşteaptă, pentru că nu poţi cu o săptămână înaintea primei etape să nu dai niciun semn, să zici măcar: «Măi băieţi, sunt alături de voi, hai să vă antrenaţi că avem meci sâmbătă, să câştigăm». Păi vorbim de promovare şi tu eşti indiferent că noi nu ne antrenăm? Dacă nu poţi susţine echipa şi nu poţi să fii patron la Rapid, renunţă sau spune ceva, spune că e faliment, asumă-ţi vina. Pentru că se încearcă să se dea vina pe noi. Se aşteaptă acum ca noi să depunem la tribunal cerere de faliment şi toată lumea o să arate cu degetul că jucătorii au băgat echipa în faliment. Nu, nu jucătorii au băgat clubul în faliment, jucătorii nu şi-au luat niciun salariu şi doare asta. Toată lumea încearcă să ne scoată pe noi ţapi ispăşitori şi ei să se spele pe mâini", a spus Ciolacu.

Fotbalistul susţine că avea alte aşteptări de la Zamfir şi Cristescu în momentul în care au preluat clubul. "Când domnii Zamfir şi Cristescu au venit la acest club ne aşteptam să se dea banii, să fie altfel decât a fost cu domnul Copos. Acum nu spun că era mai bine cu domnul Copos, că nu era, dar atunci când vii la un club ca Rapid şi vrei să te numeşti patron păi nu te comporţi ca un patron de la Liga a IV-a, pentru ca aşa s-au comportat. Aşa pot şi eu să vin patron la Rapid, să nu bag niciun ban şi să dau banii care vin de la drepturi de televizare sau alte lucruri", a menţionat jucătorul.

Ciolacu susţine că jucătorii şi angajaţii clubului Rapid au ajuns să intre în grevă pentru că au fost "minţiţi" constant de conducerea clubului. "Marea problemă este stabilitatea financiară şi legătura dintre conducere şi jucători. Noi suntem minţiţi într-una şi asta nu este normal. Nu poţi să promiţi că dai luni banii şi să nu îi dai. Mai bine spune că îi dai peste o lună şi atunci îi dai. Dar noi am fost minţiţi într-una, «şantajaţi» ca să nu mai facem grevă că o să fie bine. Ne-au spus să ne prezentăm la amicalul cu CSU Craiova că luni sută la sută vom primi banii. Am crezut până acum. Am crezut ca fraierii", a explicat Andrei Ciolacu.

El a menţionat că jucătorii rapidişti nu şi-au primit salariile de şase luni, dar au fost sfătuiţi să nu vorbească pentru a nu "goni" eventualii noi acţionari. "Rapidul se pare ca acum a devenit o afacere, fiecare vine să-şi tragă cât mai mult din acest club, să-şi facă imagine şi apoi să plece. Să nu facă niciun ban, doar să ruleze banii pe care acest club îi produce. Multă lume ştie că noi avem doar două luni restante, păi vă spun că suntem cu şase luni restante. Singurii bani pe care am reuşit să îi luăm au fost prima şi un salariu. Am fost instruiţi să vorbim cu presa şi să spunem că e bine pentru că, vezi domne', noi gonim acţionarii. Practic e ca la crucea roşie, e muncă voluntară. Nu a venit nimeni la Pro Rapid măcar să ne vadă. Prima aceea de la baraj a fost trecută la salarii. Deşi noi am semnat altceva, domnul Cristescu a venit şi a zis: «Aţi luat trei salarii unii! Că prima aia face cât trei salarii». Cum? Păi e primă sau face cât trei salarii?»", a precizat jucătorul.

Suporterii rapidişti au fost dezinformaţi şi de aceea îi susţin pe noii patroni ai clubului, este de părere Ciolacu. "Am citit că suporterii nu sunt de acord cu ceea ce facem noi (n.r. - grevă) Ei se duc la muncă şi nu sunt plătiţi? Acum, dacă îmi vor face rău, asta e. Poate mă las de fotbal dacă vor să îmi facă chiar atât de mult rău. Suporterii sunt dezinformaţi că noi suntem cu salariile neprimite doar de două luni, că ne dă bani tot timpul, ca mănâncă lângă noi (n.r. - Nicolae Cristescu), că dacă îi cerem ceva ne ajută imediat, dar sunt lucruri false şi de aceea unii suporteri cred că sunt alături de ei şi nu de noi, pentru că încă nu ştiu tot adevărul", a declarat Ciolacu.

Atacantul a afirmat că Nicolae Cristescu şi Grigore Sichitiu nu au nicio funcţie în club, dar cu toate acestea vorbesc în numele FC Rapid. "Din câte ştiu domnul Cristescu nu este nimic, şi asta mă deranjează teribil când aud că vorbeşte în numele clubului. Pe hârtie el şi domnul Sichitiu nu sunt nimic. Nu înţeleg de ce vorbesc despre Rapid dacă ei nu sunt nimic. Domnul Sichitiu a adus jucători şi vrea să dea afară jucătorii care au crescut la Rapid II…Pe ce? Că nu are nicio funcţie. Nu poţi să faci lege când nu eşti nimic pe hârtie. Doar domnul Zamfr are voie sa vorbească despre Rapid", a spus fotbalistul.

Şi situaţia de la baza de pregătire Pro Rapid este delicată, jucătorul precizând că feliile de pâine sunt numărate la bucătărie. "Şi la Pro Rapid este o situaţie foarte urâtă. Consider o lipsă de respect chestia asta, la un club care vrea să facă performanţă, să dai la felul întâi o bucată de brânză, o roşie... Am cerut două roşii şi nu mi s-au dat, pentru că nu fuseseră numărate toate. Şi feliile de pâine sunt numărate. Am cerut la bucătarie două sandviciuri şi au zis că nu se poate că sunt numărate. Nu au fost niciodată probleme dintr-astea. Ţi se aduce la felul întâi o roşie, o bucată de brânză şi o ceapă, asta când unul dintre aşa-zişii acţionari este patron de restaurant", a explicat el.

Ciolacu susţine că din lipsa banilor jucătorii vin câte cinci într-o maşină la antrenamente şi după meciuri fac chetă pentru a cumpăra chipsuri. "Nu se mai poate aşa, am mulţi colegi care vin câte cinci într-o maşină, şi chiar şi aşa nu pot să pună bani de benzină. Şi după meciuri ne oprim la benzinării şi facem chetă să ne luăm toţi o pungă de chipsuri sau altceva. Simţi că dacă ai lucra într-un supermarket ai câştiga mai bine. Este un jucător acum venit de la academia lui Arsenal, un băiat de culoare. Şi a venit acum şi nu se antrenează, nu face nimic. Încercam azi să îi explic unde a venit, i-am spus: «Ai venit in haos»", a declarat Andrei Ciolacu.

Întrebat dacă jucătorii se vor prezenta sâmbătă la meciul cu ACS Berceni din prima etapă a Ligii a II-a, el a răspuns: "Şi dacă ne prezentăm nu ştiu cum o echipă profesionistă de fotbal poate juca un meci fără să aibă un antrenament în picioare".

Andrei Ciolacu şi-a depus memoriu pentru a deveni liber de contract, dar cu toate acestea nu poate pleca. "Merg până la capăt şi încerc să epuizez toate căile. S-a spart buba, ca să spun aşa. Am decis să vin din nou (n.r. - la Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor a FRF) pentru că suntem deja în septembrie şi se termină şi perioada de transferuri. De fapt, eu am memoriu de trei luni şi văd că nu s-a întâmplat nimic. Legea spune clar că după trei luni un jucător poate deveni liber, eu am şase luni de restanţe financiare şi de trei luni mi se judecă memoriul. Ba că nu este competentă federaţia, ba că nu e Liga. Mi s-a trimis memoriul de cinci ori de la Ligă la federaţie", a spus Ciolacu.

El susţine că actuala conducere îi îngrădeşte dreptul la muncă. "Mă chinui să îmi caut undeva să muncesc. Mi se refuză dreptul al muncă. Eu chiar vreau să joc fotbal şi nu sunt lăsat. Au acoperirea că este insolvenţă. Am venit la antrenamente tot timpul din plăcere. M-am trezit dimineaţa, fac două ore pe zi pe drum dus întors ca să mă antrenez, pentru ce? Pentru probabil falimentul ce urmează să vină. Am întrebat dacă se îndreaptă clubul spre faliment? Ce se întâmplă? Ni se spune doar că sută la sută vom primi banii, sută la sută săptămâna viitoare vine încă un investitor…vorbe, atât, nu s-a întâmplat nimic", a explicat jucătorul.

Ciolacu a încercat să rezilieze pe cale amiabilă contractul renunţând la restanţele salariale, dar noii proprietari ai FC Rapid au cerut şi 500.000 de euro de la viitorul său club. "Eu m-am resemnat cu memoriul şi am încercat să obţin încheierea contractului pe cale amiabilă. Am renunţat la toţi banii. 20.000 de euro sunt aproape toţi banii pe care îi am de luat, ceea ce înseamnă enorm pentru mine. Am avut oferte, nu vă spun ce cluburi, vă spun că mi s-a oferit 30.000 euro la semnatură. Sunt bani fantastici, nu ştii în viaţă de câte ori ai trenul ăsta. Mi-au spus apoi, «OK, îţi dăm drumul dacă renunţi la toţi banii şi cerem 500 de mii de euro». Păi cum să renunţ şi la bani şi să ceară şi 500.000 de euro când eu sunt neplătit de şase luni? Cine îmi dă mie atâţia bani? I-am sunat, dar la telefon nu răspund de ruşine cred. Înţeleg, poate nu au bani să îmi plătească salariul meu astronomic de 2.000 euro. Salariu de 2.000 din care nu am luat niciunul, încă iau din cele de 500 şi de 1.000", a completat Andrei Ciolacu.

Din cauza situaţiei de la club, atacantul afirmă că îşi poate rata întreaga carieră. "Personal pierd lotul naţional de tineret unde am fost selecţionat şi acum am fost sunat de secund să mi spună că e situaţia urâtă la Rapid şi nu mă mai pot chema acum că nu am meciuri în picioare, şi eu ce să zic? Mi se duce toată cariera de râpă din cauza acestei situaţii. Nu sunt lăsat să joc, pierd şi lotul naţional, pierd şi oferta din străinătate, probabil o să mă reorientez spre facultate şi o să fac altceva. Eu mă antrenez pe acasă sau pe sintetic, joc fotbal cu prietenii mei. Am ajuns ca la fotbalul amator. Îmi caut o meserie şi mă duc doar la meciuri cum sunt cei din insulele Fiji sau Feroe", a declarat atacantul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici