Clasamentul WTA. Simona Halep mai poate fi depăşită doar de o singură jucătoare, după Cincinnati

Simona Halep mai poate fi depăşită în clasament de o singură jucătoare după rezultatele înregistrate în primele două zile ale tabloului principal de la Cincinnati.

2537 afișări
Imaginea articolului Clasamentul WTA. Simona Halep mai poate fi depăşită doar de o singură jucătoare, după Cincinnati

Simona Halep mai poate fi depăşită doar de o jucătoare în clasamentul WTA, după Cincinnati

Turneul care stabileşte, practic, distribuţia finală a listei capilor de serie pentru US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al anului, a înregistrat surprize în ambele partide din turul doi programate marţi. Astfel, singura care mai poate interveni în topul primelor patru poziţii ale clasamentului mondial este Elina Svitolina, din Ucraina. Ducând o cursă contra-cronometru de recuperare înainte de partida inaugurală de la Ohio, contra rusoaicei Ekaterina Alexandrova, Simona Halep a scăpat deja de rivale importante pe tablou, dar şi în clasament. Marţi, favoritele 5 şi 6, Kiki Bertens şi Petra Kvitova, au fost învinse. Deţinătoare a trofeului, Bertens nu a rezistat în faţa veteranei Venus Williams, americanca impunându-se 6-3, 3-6, 7-6(4), fiind răsplătită pentru iniţiativa avută în momentele decisive. Aflată la primul meci disputat după Wimbledon, Petra Kvitova nu a găsit nici ea resursele pentru a câştiga la Cincinnati, Maria Sakkari (33 WTA) semnând o nouă victorie importantă în cel mai bun sezon al său, 6-4, 2-6, 6-3. Atât Kvitova, cât şi Bertens "vânau" poziţia Simonei Halep în clasament, însă acum nu o mai pot depăşi, indiferent de rezultatul pe care îl va înregistra Simona la Cincinnati.

TITLURILE ZILEI

Retragerea Serenei Williams, din cauza problemelor la spate înregistrate în finala de la Rogers Cup, a simplificat şi mai mult ecuaţia pentru Simona Halep. Elina Svitolina, favorită 7 a turneului de la Cincinnati este acum singura care o mai poate întrece în clasament. Sportiva din Ucraina are însă nevoie de un parcurs până cel puţin în semifinale pentru a strânge punctele necesare. Dacă Simona Halep câştigă partida sa de debut pe terenurile din Ohio, contra Alexandrovei, atunci automat Svitolina trebuie să ajungă până cel puţin în finală pentru a o putea depăşi în clasament.

De ce este important ca Simona Halep să păstreze locul 4 WTA înainte de US Open

Prezenţa Simonei Halep între primele patru sportive ale lumii ar garanta că la US Open 2019 câştigătoarele ultimelor patru Grand Slam-uri disputate se evită automat până în faza semifinalelor. În contextul unui circuit WTA predispus surprizelor, aceasta este doar o mică consolare, mai ales în condiţiile în care românca a avut viaţă grea la New York, fiind eliminată încă din primul tur la ediţiile 2017 şi 2018.

Naomi Osaka, Ashleigh Barty şi Simona Halep au demonstrat însă o constanţă importantă în turneele mari pe suprafeţe rapide, astfel încât poziţionarea lor cât mai departe una de cealaltă pe tablou ar fi o veste bună pentru fiecare dintre ele. În Top 4 mai punctează în acest moment "Domnişoara As", Karolina Pliskova.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici