Clubul englez de fotbal Bolton Wanderers se retrage din parteneriatele cu industria jocurilor de noroc

  • Echipa engleză de fotbal Bolton Wanderers, din Liga a 3-a, a decis să alunge casele de pariuri din incinta stadionului University of Bolton.
  • Oficialii cluburilor au decis să rupă legăturile cu organizaţiile care promovează pariurile şi jocurile de noroc.
176 afișări
Imaginea articolului Clubul englez de fotbal Bolton Wanderers se retrage din parteneriatele cu industria jocurilor de noroc

Clubul englez de fotbal Bolton Wanderers se retrage din parteneriatele cu industria jocurilor de noroc

Bolton Wanderers a anunţat că va întrerupe orice relaţie cu toate organizaţiile de pariuri şi că va susţine în schimb organizaţiile caritabile care oferă sprijin pentru persoanele cu dependenţă de jocurile de noroc.

Clubul a precizat joi, într-o declaraţie, că singurele promoţii legate de jocurile de noroc în care va fi implicat sunt cele la care este obligată prin contract EFL, Liga Engleză de Fotbal, care are în prezent un sponsor din domeniu.

Modificările vor include eliminarea furnizării de servicii specifice la faţa locului, pe stadionul Universităţii din Bolton, şi neâncheierea de noi parteneriate comerciale sau sponsorizări cu companii care reprezintă industria jocurilor de noroc.

Preşedinta clubului din League One, Sharon Brittan, a declarat: "Nu vom avea niciun fel de parteneriate cu companii care sunt implicate în industria jocurilor de noroc. Jocurile de noroc sunt problematice şi ruinează vieţi şi am luat această poziţie pentru a ne arăta sprijinul pentru cei care suferă de o dependenţă de pariuri.

Ultimele cercetări arată că în Marea Britanie există între 340.000 şi 1,4 milioane de adulţi dependenţi de jocurile de noroc, iar peste 60.000 de tineri cu vârste cuprinse între 11 şi 16 ani sunt dependenţi.

Noi, ca industrie, trebuie să facem mai mult şi Bolton Wanderers Football Club va sprijini programele de informare pentru cei care au probleme cu jocurile de noroc"

Directorul executiv al lui Bolton, Neil Hart, a adăugat: "Recunoaştem că unii oameni doresc să parieze şi, de asemenea, că liga are un parteneriat comercial cu o companie de jocuri de noroc şi respectăm acest lucru.

Cu toate acestea, nu vom lua parte la nicio activitate de promovare a jocurilor de noroc în afara cerinţelor contractuale existente ale EFL.

Acest lucru înseamnă că nu vom pune la dispoziţie ghişeuri de pariuri în ziua meciului şi nici nu vom încheia noi acorduri cu companii de jocuri de noroc.

În spiritul transparenţei, clubul operează o loterie a clubului care permite suporterilor să participe la ea în funcţie de meci sau lunar, toate aceste venituri din strângerea de fonduri susţinând cauze bune legate de club şi proiecte de implicare a suporterilor. Vom continua să oferim acest sprijin pentru comunitatea noastră locală şi pentru suporterii noştri extraordinari.

Ca un club care se află în centrul comunităţii noastre, dorim să îi sprijinim pe cei care suferă ca urmare a dependenţei de jocurile de noroc."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici