Cosmin Contra: Vilanova a fost un mare antrenor, o persoană extraordinară

Tehnicianul echipei Getafe, Cosmin Contra, a declarat că Tito Vilanova, care a încetat din viaţă vineri, a fost "un mare antrenor, o persoană extraordinară" şi a precizat că moartea spaniolului reprezintă o mare pierdere pentru fotbal, informează prosport.ro.

89 afișări
Imaginea articolului Cosmin Contra: Vilanova a fost un mare antrenor, o persoană extraordinară

Cosmin Contra (Imagine: Mircea Rosca/ Mediafax Foto)

"A fost un mare antrenor, o persoană extraordinară. E o pierdere mare pentru fotbal, pentru familie. Poate aşa ne vom da seama că în viaţa sunt lucruri mai importante. M-a dat un pic peste cap.. mă gândesc cum se simte familia sa. Când a fost secundul lui Guardiola, a avut de multe ori putere de decizie. În Spania se vorbeşte de faptul că Vilanova a fost omul din spatele succesului lui Guardiola. Din păcate, chiar dacă a urmat un tratament, nu a putut învinge această boală", a spus Cosmin Contra la Sport.ro.

Antrenorul echipei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, este de părere că Vilanova a făcut lucruri extrem de importante pentru FC Barcelona. "Ştiam că a fost operat, dar nu ştiam că s-a sfârşit tragic. Era un antrenor tânăr, putea face carieră. Pentru Barcelona e un moment negru. A făcut lucruri extrem de importante. Conducătorii clubului au făcut o treabă umană când l-au numit în locul lui Guardiola. Dacă l-ar fi îndepărtat, situaţia sa s-ar fi precipitat. Cred că şi jucătorii l-au ajutat", a afirmat Mircea Lucescu tot la Sport.ro.

Selecţionerul echipei under 17 a României, Constantin Gâlcă, care a evoluat timp de un sezon alături de Tito Vilanova la RCD Mallorca, a declarat că spaniolul era un om foarte liniştit, cu care se putea vorbi indiferent de situaţie. "De luni de zile nu mai mânca, avea dureri foarte mari. El a preferat să fie ocupat cu ceea ce îi plăcea pentru a mai uita. Din câte ştiu a mai făcut un tratament pe la Paris, dar nu a reuşit. Era dedicat fotbalului. Încă de când era la Mallorca vorbea mult despre fotbal. El a fost antrenor şi la copiii Barcelonei. A preluat o echipă pe care o formase Guardiola, dar şi-a pus amprenta asupra echipei prin liniştea pe care a adus-o", a spus Costel Gâlcă la Digi Sport.

Un alt român care a evoluat alături de Vilanova este Florin Simion. "A fost un şoc când am auzit, nu mi-a venit să cred. Am citit că are probleme, dar chiar nu mă gândeam să moară. Nu-mi vine să cred. La Figueres am jucat cu el, cred ca fusese şi el junior la Barcelona şi împrumutat ca şi mine la Figueres. Era un băiat vesel pus tot timpul pe glume", a afirmat Florin Simion la Sport Total FM.

Tito Vilanova, care a fost nevoit să renunţe la conducerea tehnică a FC Barcelona în iulie 2013, din cauza unui cancer la glanda parotidă, a încetat din viaţă vineri, la Barcelona, la o zi după ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale.

Vilanova era internat de vinerea trecută în spitalul Quiron din Barcelona, iar joi seară a fost operat, intervenţie după care starea sa s-a deteriorat rapid.

Tito Vilanova a mai fost operat, la 20 decembrie 2012, la spitalul Vall d'Hebron din Barcelona, după ce i-a fost detectat un ganglion la doi centimetri de locul în care i-a fost extirpată o tumoare, în 2011. Vilanova a suferit şi în noiembrie 2011 o operaţie în cadrul căreia i-a fost îndepărtată o tumoră de la glanda parotidă. În ianuarie 2013, Vilanova a plecat la New York, unde a stat două luni pentru a urma un tratament.

În august 2012, Vilanova a fost la Bucureşti cu FC Barcelona, echipa catalană disputând un meci amical cu Dinamo, pe Arena Naţională, pe care l-a câştigat cu scorul de 2-0.

Tito Vilanova era căsătorit şi avea doi copii, Carlota şi Adria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici