Cum le propune un fotbalist colegilor săi să combată homofobia în sportul-rege: "Vor aduce fotbalul în secolul XXI"

Mijlocaşul echipei Queens Park Rangers, Joey Barton, îi invită pe jucătorii profesionişti din Anglia şi Scoţia să susţină o campanie de combatere a homofobiei, prin purtarea în timpul meciurilor din 21 şi 22 septembrie a unor şireturi în culorile curcubeului.

1950 afișări
Imaginea articolului Cum le propune un fotbalist colegilor săi să combată homofobia în sportul-rege: "Vor aduce fotbalul în secolul XXI"

Joey Barton (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mai multe seturi de şireturi, care să fie purtate la ghetele de joc, au fost trimise cluburilor din Premier League, dar şi din ligile inferioare din Anglia, în timp ce 42 de grupări din Scoţia au primit şi ele asemenea colete, informează The Telegraph.

Campania "Dreptul din spatele fotbaliştilor homosexuali", care este susţinută de Joey Barton, se concentrează mai mult pe schimbarea atitudinii în fotbal, decât pe recunoaşterea orientării sexuale de către fotbalişti.

"Este timpul ca jucătorii şi cluburile să ia poziţie faţă de homofobia din sportul nostru naţional. Purtând aceste şireturi, jucătorii vor transmite un mesaj că îi susţin pe jucătorii homosexuali şi vor aduce astfel fotbalul în secolul XXI", a declarat directorul executiv al asosciaţiei Stonewall, care se ocupă de această campanie, Laura Doughty.

Fostul jucător al echipei Leeds United, dar şi al Statelor Unite ale Americii, Robbie Rogers (26 de ani), s-a retras din activitate în februarie după ce a anunţat că este homosexual, el menţionând că nu îşi poate continua activitatea din cauza mentalităţii. Ulterior, el a revenit asupra deciziei de retragere şi evoluează în prezent pentru Los Angeles Galaxy.

Înaintea lui Rogers doar doi fotbalişti au recunoscut public că sunt homosexuali. Fostul internaţional sub 21 de ani englez, Justin Fashanu, a fost primul fotbalist profesionist care şi-a recunoscut orientarea sexuală în 1990, dar după opt ani el s-a sinucis, la vârsta de 37 de ani.

Jucătorul suedez Anton Hysen, fiul fostului fundaş al FC Liverpool, Glenn Ingvar Hysen, a recunoscut în 2011, într-o revistă de specialitate din ţara sa, că este homosexual.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici