Cupa Davis: Hănescu îl învinge pe Marcenko; România - Ucraina, scor 1-0

Tenismanul Victor Hănescu l-a învins, vineri, cu scorul de 7-6 (1), 7-5, 6-4, pe jucătorul Ilia Marcenko, aducând astfel primul punct pentru echipa de Cupa Davis a României în întâlnirea cu Ucraina, scor 1-0.

23 afișări
Imaginea articolului Cupa Davis: Hănescu îl învinge pe Marcenko; România - Ucraina, scor 1-0

Cupa Davis: Hănescu îl învinge pe Marcenko; România - Ucraina, scor 1-0 (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

În primul set, Hănescu a condus cu 4-1, apoi a avut două mingi pentru 5-1, ratate, iar ucraineanul a revenit, egalând la 4. Cei doi jucători au mers cap la cap până în tie-break, unde Hănescu s-a impus clar, la 1. Acesta a fost setul cel mai lung al întâlnirii, durând o oră şi un sfert.

Setul al doilea a avut o desfăşurare oarecum similară: Hănescu a făcut break la 1-1, a condus cu 3-1 şi 4-2, dar din nou Marcenko a reacţionat promt, preluând conducerea cu 5-4 şi ratând o minge de set. Au urmat apoi trei ghemuri consecutive câştigate de tenismanul român, care şi-a adjudecat, astfel, şi al doilea set.

Setul trei a fos mai uşor pentru Hănescu, care a obţinut break-ul necesar câştigării meciului la scorul de 3-3. Partida a durat trei ore şi şapte minute.

În cel de-al doilea meci al zilei, Adrian Ungur evoluează împotriva lui Serghei Stahovski.

Echipa care va câştiga partida de la Arenele BNR din cadrul Grupei I a Zonei Euro-africane va juca, în septembrie, în barajul pentru promovarea în Grupa Mondială. Învinsa se va lupta pentru rămânerea în Grupa I.

Hănescu: Este posibil să joc şi la dublu

"Este posibil să joc şi la dublu şi probabil că vom decide după meciul lui Adrian Ungur. Sincer, în acest moment, nu mă simt în stare, dar totul va depinde foarte mult şi de felul în care voi reuşi să mă recuperez", a spus Hănescu.

Victor Hănescu a afirmat că meciul împotriva lui Ilia Marcenko a fost unul dificil, din cauza stilului de joc al acestuia. "A fost un meci destul de greu, iar stilul adversarului m-a incomodat, însă până la urmă am reuşit să mă descurc. Este foarte importantă victoria din acest prim meci şi mă bucur că am reuşit să termin în trei seturi, pentru că dacă s-ar fi prelungit acest meci, mi-ar fi fost mult mai greu. Oricum a fost obositor, pentru că a durat trei ore", a completat Hănescu.

Hănescu a menţionat că întâlnirea cu Ucraina contând pentru accederea în barajul de promovare în Grupa Mondială nu vine într-un moment prielnic pentru el. "Cred că aceste meciuri de Cupa Davis nu au fost într-o perioadă prea bună pentru mine, pentru că am jucat multe turnee pe zgură şi a fost obositor. Imediat după Cupa Davis urmează turneul de la Madrid, însă am încercat să fac tot posibilul să joc, pentru că este vorba de echipa României", a adăugat Victor Hănescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici