Cupa României - Bilanţ după faza grupelor: top ofensive, defensive şi revelaţii

Joi seara s-a încheiat faza grupelor Cupei României, în care s-au jucat 36 de meciuri, cu 24 de echipe angrenate în 4 grupe, potrivit noului format. Primele concluzii, dincolo de configuraţia tabloului pentru sferturile de finală, sunt trase de frf.ro.

686 afișări
Imaginea articolului Cupa României - Bilanţ după faza grupelor: top ofensive, defensive şi revelaţii

S-au calificat mai departe, în faza eliminatorie, Sepsi OSK Sf. Gheorghe, CS Mioveni, CFR Cluj, FC Argeş, AFC Hermannstadt, Universitatea Cluj, UTA Arad şi FCU Craiova 1948.

„Am avut intensitate, răsturnări de scor, emoţie şi mai ales spectacol în faza grupelor din Cupa României, ediţia 2022/23, prima în noul format care a renăscut această competiţie. Ştim acum cele 8 sfert-finaliste, iar până la reîntâlnirea cu următoarea fază, eliminatorie, să evidenţiem reperele grupelor.”, scrie frf.ro.


Cea mai bună ofensivă

Cu toate că a făcut parte dintr-o grupă cu doar 2 formaţii de L2 şi niciuna din L3, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a avut cel mai bun atac dintre toate cele 24 de echipe ale fazei grupelor. Şi e tocmai deţinătoarea Cupei României, campioana en-titre.

Covăsnenii au marcat de 10 ori în 3 partide, la 3-1 cu Petrolul Ploieşti, 3-2 cu Dinamo şi 4-0 cu FC Voluntari.

Pe locul secund în topul ofensivelor se află UTA Arad şi Minaur Baia Mare, fiecare cu 8 reuşite, dar maramureşenii nu s-au calificat din grupă.

Cea mai bună apărare

Trupa pregătită acum de italianul Napoli, U Craiova 1948, este singura fără gol primit în cele trei meciuri disputate în faza grupelor. Aşadar, liderul defensivelor, între 24 de combatante. Oltenii au remizat 0-0 cu Dinamo şi au repurtat două succese cu 1-0, în faţa celor de la FC Voluntari şi Petrolul Ploieşti.

Pe locul secund se află cele două echipe ale Clujului, CFR şi Universitatea, fiecare cu un singur gol încasat în faza grupelor.

Revelaţia grupelor

Două formaţii de Liga 3 au ajuns până în faza grupelor. E vorba de CSM Alexandria şi CS Ocna Mureş. Dacă teleormănenii au scos doar un punct, dar după un 2-2 istoric împotriva Farului Constanţa, echipa ce domină primul eşalon la zi, formaţia antrenată de Dan Roman a adunat nu mai puţin de 4 puncte. Din două meciuri cu echipe de L1 şi un duel cu o trupă de L2.
Pe bună dreptate revelaţia grupelor, CS Ocna Mureş a învins cu 1-0 pe Chindia Târgovişte din L1 şi a remizat 1-1 cu Universitatea Craiova. A jucat până în ultima rundă cu şanse mari de calificare, dar eşecul din final cu Minaur Baia Mare a scos-o din luptă.

Dominaţia Ardealului

Nu mai puţin de 5 dintre cele 8 performere provin din Ardeal şi Vestul României. Avem patru reprezentante ale Transilvaniei (CFR Cluj, U Cluj, Hermannstadt şi Sepsi) şi un club din Crişana (UTA Arad), faţă de două “argeşene” şi o formaţie din Oltenia.

Tabloul şi calendarul Cupei României

Faza sferturilor de finală – 5 aprilie 2023
Sfert 1: Sepsi OSK Sf. Gheorghe – CS Mioveni
Sfert 2: CFR Cluj – FC Argeş
Sfert 3: AFC Hermannstadt – Universitatea Cluj
Sfert 4: UTA Arad – FCU Craiova 1948

Faza semifinalelor – 26 aprilie 2023
Câştigătoare sfert 1 vs Câştigătoare Sfert 2
Câştigătoare sfert 3 vs Câştigătoare Sfert 4
Finala Cupei României Betano ediţia 2022/23 e programată pe 24 mai 2023.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici