Danemarca e campioană mondială la handbal masculin pentru a treia oară consecutiv

Echipa naţională a Danemarcei a câştigat duminică seara titlul de campioană mondială la competiţia găzduită de Suedia şi Polonia, după ce a învins în finală campioana olimpică en titre Franţa cu 34-29 (16-15).

770 afișări
Imaginea articolului Danemarca e campioană mondială la handbal masculin pentru a treia oară consecutiv

Danemarca e campioană mondială la handbal masculin pentru a treia oară consecutiv

Francezii au fost lipsiţi de o parte din titulari, cel mai important fiind superstarul Nikola Karabatic, care a jucat doar o jumătate de repriză, fiind accidentat.

Cu toate că meciul a fost echilibrat, danezii au avut un plus de luciditate, atât în atac, cât şi în defensivă, tabela înregistrând doar 3 situaţii de egalitate, în rest campioana mondială fiind tot timpul în avantaj.

Mare parte a primei reprize, Danemarca a condus cu 3-4 goluri avans, francezii revenind cu un forcing pe finalul reprizei, când s-au apropiat la un singur gol diferenţă (16-15).

Campionii olimpici au egalat după pauză şi au reuşit să se menţină aproape o bună bucată de timp, fără să preia însă niciodată conducerea pe tabelă.

Danemarca s-a desprins apoi din nou la 4 goluri (30-26), avantaj contestat de francezi, care nu s-au apropiat însă la mai mult de două goluri (31-29), nordicii marcând ultimele 3 goluri ale meciului, pentru a câştiga a treia oară consecutiv titlul mondial.

Jucătorul finalei a fost desemnat danezul Rasmus Lauge, care a marcat 10 goluri în reprezentaţia finală.

Cel mai bun marcator al francezilor a fost Nedim Remili, cu 6 reuşite.

În meciul pentru medaliile de bronz s-a impus Spania, care a învins în finala mică Suedia, cu 39-36 (18-22).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici