Spania - Danemarca, prima semifinală de la mondialul de handbal, după un meci dramatic la Gdansk

  • Spania şi Danemarca se întâlnesc în prima semifinală de la Campionatul Mondial de handbal masculin din Polonia şi Suedia.
  • Spania a trecut dramatic de Norvegia în sferturi, după 4 reprize de prelungiri, în timp ce Danemarca a zdrobit Ungaria.
346 afișări
Imaginea articolului Spania - Danemarca, prima semifinală de la mondialul de handbal, după un meci dramatic la Gdansk

Dramă la Gdansk unde Spania s-a calificat în prelungiri în faţa Norvegiei.

După o dublă repriză suplimentară fascinantă de 80 de minute la ERGO Arena din Gdansk, Spania a trecut de Norvegia la un singur gol (35:34) şi s-a calificat în semifinalele Campionatului Mondial Masculin IHF 2023.

Norvegia vs Spania 34:35 după prelungiri (25:25, 13:12)

La capătul unui meci în care Spania a avut conducerea o singură dată (19-20), Norvegia a ajuns cu 7 secunde înainte de final să aibă un gol avans (25-24). Kristian Bjornsen a preferat să prelungească atacul nordicilor, în loc să pătrundă la poartă din poziţie avantajoasă, moment în care arbitrii sloveni au semnalat joc pasiv.

Spania a intrat în posesie, mingea a ajuns la Daniel Dujshebaev, care a înscris cu doar o secundă înainte de final.

Golul său a fost confirmat apoi prin sistemul de verificare video care a confirmat că mingea a trecut linia porţii înainte de sirena de final, stabilind scorul de 25-25.

S-a ajuns astfel la primul timp suplimentar. După ce prima repriză a fost egală, cea de-a doua a fost mai plină de evenimente.

Spania conducea acum cu 29:28, cu 21 de secunde înainte de final şi avea posesia, însă o pasă greşită a făcut ca mingea să ajungă la Bjornsen care a înscris cu 12 secunde înainte de final.

Spania a avut o ultimă şansă de a obţine victoria, dar Daniel Dujshebaev a fost împiedicat pe aruncare de O'Sullivan, care a primit o eliminare de două minute.

A urmat o aruncare liberă executată de Canellas fără efect pe tabelă.

Astfel, s-a intrat în a doua repriză suplimentară de 10 minute. La 34:34 Spania a avut atacul în ultimele 60 de secunde şi a înscris prin Daniel Dujshebaev.

Acesta avea să se dovedească a fi ultimul gol al meciului, aruncarea lui Bjornsen de pe final fiind parată de Perez de Vargas, care a adus astfel calificarea în semifinale, pentru iberici.

Celălalt sfert de finală dintre Danemarca şi Ungaria a fost una fără istoric, maghiarii fiind surclasaţi de nordici cu un categoric 40-23 (21-12).

Astfel prima semifinală de la Campionatul Mondial se joacă între Spania şi Danemarca.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici