Deaconu: Pentru Steaua - Rapid aveam în ţară patru-cinci variante de arbitri

Preşedintele CCA, Alexandru Deaconu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că prestaţia brigăzii slovene de la meciul Steaua - Rapid nu a fost peste nivelul arbitrajului din România şi a precizat că avea patru-cinci variante de brigăzi în ţară capabile să conducă un astfel de meci.

312 afișări
Imaginea articolului Deaconu: Pentru Steaua - Rapid aveam în ţară patru-cinci variante de arbitri

Deaconu: Pentru Steaua - Rapid aveam în ţară patru-cinci variante de arbitri

El a caracterizat arbitrajul brigăzii din Slovenia ca fiind unul "interesant". "Conform unei hotărâri a Comitetului Executiv al FRF noi, cei din CCA, nu vom mai putea comenta fazele punctuale dintr-un meci. Aşa că la meciul de aseară, Steaua - Rapid consider că a fost un arbitraj intersant. Un arbitraj normal, cu lucruri bune şi mai puţin bune. N-aş putea spune că a fost peste nivelul arbitrilor români. Pentru un meci precum cel de aseară noi aveam în ţară cred că vreo patru-cinci variante", a spus oficialul CCA.

Obiectivul noii conduceri a CCA nu este reducerea la zero a greşelilor de arbitraj, susţine Deaconu. De asemenea, el a adăugat că în iarnă se va face o analiză a arbitrilor din primele trei eşaloane, iar cei care nu vor coresponde vor pleca. "Obiectivul nostru, al CCA, nu este să ducem greşelile spre zero. Nu vom putea să le ducem spre zero pentru că nu ar fi un obiectiv realist. Încercăm să diminuăm numărul greşelilor şi să reducem importanţa lor. Toţi arbitrii din Liga I, a II-a şi a III-a sunt monitorizaţi, iar în iarnă vom trage o linie şi vom analiza ce s-a întâmplat. Iar în iarnă se vor vedea loturile, se va vedea cine rămâne alături de noi şi cine rămâne pe dinafară", a explicat preşedintele CCA.

Arbitrul Teodor Crăciunescu va fi sancţionat de CCA pentru greşelile din partida Universitatea Cluj - Dinamo. "Teo Crăciunescu, la fel ca toţi ceilalţi care au greşit, va suporta consecinţele. Şi vor fi aceleaşi măsuri indiferent de numele lor", a menţionat oficialul Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Deaconu a explicat schimbarea delegării la partida Pandurii Târgu Jiu - CFR Cluj prin problemele medicale ale centralului Ovidiu Haţegan. "Iniţial la meciul Pandurii Târgu Jiu - CFR Cluj era delegat Ovidiu Haţegan. În timp ce Cristi Balaj era delegat ca al patru oficial la meciul Universitatea Cluj - Dinamo unde nu a fost implicat în deciziile din suprafeţele de pedeapsă. Sâmbătă după prânz însă Ovidiu Haţegan ne-a informat că nu este apt sută la sută din punct de vedere medical. Atunci, cea mai la îndemână soluţie a fost Cristi Balaj pentru partida de la Târgu Jiu. Pentru că Alexandru Tudor tocmai arbitrase un meci al echipei Pandurii, Marius Avram nu putea pentru că arbitrase Dinamo - CFR. Atunci ne rămăsese de ales între Cristi Balaj şi Sebastian Colţescu. Dar Colţescu tocmai fusese delegat la un meci important, la Astra cu Gaz Metan Mediaş. Şi atunci singura variantă disponibilă era Balaj", a afirmat Deaconu.

El a adăugat că Haţegan este obligat să facă un repaus de o săptămână. "Haţegan are ceva probleme la un tendon şi trebuie să facă repaus o săptămână, aşa că nu va fi delegat în acest week-end", a spus Deaconu.

Întrebat dacă incidentul de la partida Steaua - Rapid, în care Ovidiu Herea a fost lovit cu mâna la ieşirea de pe teren de un suporter, este similar cu "cazul bricheta" din 2008 în care a fost implicat ca arbitru, Alexandru Deaconu a răspuns: "Sunt două situaţii total deosebite. Şi la momentul respectiv (n.r. - cazul bricheta) nu CCA a avut un punct de vedere. Este competenţa LPF sub autoritatea observatorului de joc".

Prezent la conferinţa de presă, vicepreşedintele CCA Aron Huzu, care a fost observator la meciul de luni seara, a afirmat că incidentul dintre Herea şi suporterul stelist nu îl priveşte. "Eu am fost observator de arbitri, nu mă priveşte pe mine. Am stat în tribună, eu când am ajuns la cabine arbitrii erau la duş", a menţionat vicepreşedintele CCA.

Din cele nouă partide ale etapei a IX-a a Ligii I doar la una au fost probleme de arbitraj, a afirmat Aron Huzu. "Au fost nouă meciuri în etapa asta, dar din nouă meciuri doar într-unul au fost probleme. L-aţi menţionat mai devreme meciul (n.r. - Universitatea Cluj - Dinamo). Din nouă dacă la una singură au fost probleme, înseamnă că totuşi este o proporţie bună", a adăugat Huzu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici