Decizia Comisiei pentru Soluţionarea Litigiilor: Varga şi Bălan, fără drept de joc cu FC Timişoara

Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul LPF a decis, marţi, că jucătorii Dacian Varga şi Tiberiu Bălan nu aveau drept de joc la formaţia Rapid în meciul cu FC Timişoara, disputat în cadrul etapei a XX-a a Ligii I şi încheiat cu scorul de 1-0 în favoarea giuleştenilor.

24 afișări
Imaginea articolului Decizia Comisiei pentru Soluţionarea Litigiilor: Varga şi Bălan, fără drept de joc cu FC Timişoara

Decizia Comisiei pentru Soluţionarea Litigiilor: Varga şi Bălan, fără drept de joc cu FC Timişoara (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

"Comisia a stabilit că jucătorii Varga şi Bălan nu aveau drept de joc la meciul cu FC Timişoara şi, probabil, Comisia de Disciplină va da meci pierdut Rapidului cu 3-0, iar giuleştenii pot face recurs", a declarat un membru din cadrul Comisiei, sub protecţia anonimatului.

Directorul executiv al FC Timişoara, Gheorghe Chivorchian, a declarat, înaintea aflării deciziei, că problema jucătorilor Dacian Varga şi Tiberiu Bălan nu se va încheia marţi, după analiza de la Comisia de Soluţionarea Litigiilor din cadrul LPF, deoarece Comisia de Disciplină este cea care va lua o decizie finală în acest caz.

"Am prezentat argumentele noastre, iar avocaţii FC Rapid au venit cu ale lor. Aşteptăm să se pronunţe Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor şi vom vedea către ce comisie ne vom îndrepta sau se vor îndrepta, fie la Comisia de Recurs, fie direct la Comisia de Disciplină. Este imposibil să se încheie astăzi (n.r. - marţi) pentru că membrii Comisiei de Disciplină vor da decizia finală", a precizat conducătorul grupării din Timişoara, la ieşirea de la audieri.

FC Timişoara a contestat, la 8 martie, la Comisia de Disciplină a LPF, dreptul de joc la Rapid al fotbaliştilor Dacian Varga şi Tiberiu Bălan, în partida directă din cadrul etapei a XX-a a Ligii I. Oficialii grupării timişorene au precizat atunci că se consideră îndreptăţiţi să câştige meciul cu 3-0 la masa verde, acuzând nereguli în transferurile şi legitimările jucătorilor Varga şi Bălan.

În urmă cu două săptămâni, Comisia de Disciplină a LPF a suspendat soluţionarea contestaţiei depuse de FC Timişoara privind dreptul de joc al lui Bălan şi Varga în Liga I, după împrumutul lor de la Sportul Studenţesc, şi a solicitat un punct de vedere din partea Comisiei pentru Soluţionare a Litigilor.

Aceasta din urmă şi-a declinat, la 16 martie, competenţa în judecarea cazului Varga-Bălan, trimiţând unul dintre capetele de cerere, cel privind legitimitatea transferurilor celor doi fotbalişti de la Sportul la Rapid, la Camera Naţională de Soluţionare a Litigiilor din cadrul FRF.

Vineri, comisia din cadrul FRF a scos de pe rol acest caz, trimiţându-l înapoi la Comisia de Soluţionare a Litigiilor a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF)

Varga şi Bălan au fost transferaţi de FC Rapid de la Sportul Studenţesc după încheierea perioadei de transferuri din Liga I, folosindu-se de un articol din regulament care permite legitimarea la o echipă din eşaloanele inferioare. În consecinţă, conducătorii clubului giuleştean i-au legitimat pe cei doi fotbalişti la Rapid III, echipă înfiinţată şi înscrisă cu acest scop în campionatul Ligii a IV-a, organizat de Asociaţia Municipală de Fotbal Bucureşti (AMFB).

În baza documentelor de transfer de la AMFB, FC Rapid a obţinut de la LPF vizele pe legitimaţiile fotbaliştilor care le dă drept de joc în Liga I. Ulterior însă, AMFB a trimis o adresă la LPF prin care susţinea că există anumite nereguli în transferurile lui Varga şi Bălan, iar în baza acesteia instituţia condusă de Dumitru Dragomir a înştiinţat FC Rapid că nu îi poate folosi pe jucători în partida cu FC Timişoara, deoarece vizele lor de joc au fost anulate. În ziua meciului (5 martie) însă, AMFB revocă adresa prin care atrăgea atenţia asupra neregulilor şi înştiinţează LPF că transferurile sunt legale şi conforme cu regulamentele în vigoare. Având deja legitimaţiile de joc ştampilate (n.r. - ştampila atestă dreptul de joc în Liga I al unui jucător), oficialii FC Rapid i-au introdus în teren pe Varga şi Bălan, fără a mai solicita o reconfirmare din partea Ligii Profesioniste de Fotbal.

Echipa Rapid Bucureşti a învins, la 5 martie, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (1-0), formaţia FC Timişoara, în etapa a XX-a a Ligii I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici