Dosarul lui Fatai va fi analizat în următoarea şedinţă a Comisiei de Cetăţenie

Dosarul depus de Astra Giurgiu pentru obţinerea cetăţeniei române de către fotbalistul nigerian Kehinde Fatai va fi analizat în viitoarea şedinţă a Comisiei de Cetăţenie, din cadrul Ministerului Justiţiei, a declarat pentru MEDIAFAX, ministrul secretar de stat în MTS, Carmen Tocală.

127 afișări
Imaginea articolului Dosarul lui Fatai va fi analizat în următoarea şedinţă a Comisiei de Cetăţenie

Kehinde Fatai (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Tocală a precizat că o posibilă cerere de acordare a cetăţeniei de onoare pentru Fatai, aşa cum se propusese înaintea disputării barajului de calificare la Cupa Mondială, dintre România şi Grecia, ar putea fi luată în discuţie de către Parlamentul Român după 1 septembrie.

"Dosarul lui a fost depus la agenţie, am fost împreună cu cei de la Astra la momentul respectiv. Au depus dosarul complet, dar nu a mai existat interes atunci înaintea meciului cu Grecia, din cauza faptului că nu se pregătise împreună cu lotul. Şi de aceea domnul Piţurcă nu şi-a mai manifestat intenţia de a-l lua în lot. Acum aşteaptă intrarea într-o comisie. Nu ştiu când se fac intrările în această comisie. Şi domnul Burleanu m-a întrebat cum decurg lucrurile", a declarat Tocală pentru MEDIAFAX.

Secretarul de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului a subliniat că instituţia pe care o reprezintă urmează să depună la Ministerul de Interne o solicitare pentru eliberarea paşaportului românesc pentru Kehinde Fatai: "Calitatea de cetăţean de onoare ar putea intra în discuţie în Parlament abia în septembrie. Dar până atunci dosarul lui va intra la prima întrunire a Comisiei naţionale de acordare a cetăţeniei. Dosarul lui a fost depus de către Astra, cu toate documentele. La noi rămâne în discuţie doar problema paşaportului lui, trebuie să facem o propunere în acest sens Ministerului de Interne".

În toamna anului trecut, la solicitarea expresă a selecţionerului Victor Piţurcă, Federaţia Română de Fotbal ceruse Ministerul Tineretului şi Sportului să înceapă demersurile de acordare a cetăţeniei de onoare jucătorului nigerian Kehinde Fatai, pentru ca acesta să poată fi folosit în barajul de calificare la Cupa Mondială, pierdut în faţa naţionalei Greciei. În cele din urmă, din cauza timpului scurt de acomodare pe care Fatai l-ar fi avut la lot, selecţionerul Victor Piţurcă a renunţat la ideea naturalizării în regim de urgenţă a atacantului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici