Dragomir: Licitaţia e un real succes, avem 60 de derbiuri care nu s-au dat

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, luni că licitaţia drepturilor de televizare a meciurilor din Liga I a fost un real succes pentru LPF, întrucât a obţinut aproape 37 de milioane de euro fără să vândă aproximativ 60 de derbiuri.

21 afișări
Imaginea articolului Dragomir: Licitaţia e un real succes, avem 60 de derbiuri care nu s-au dat

Dragomir: Licitaţia e un real succes, avem 60 de derbiuri care nu s-au dat (Imagine: Cosmin Motei/Mediafax Foto)

Dragomir a precizat la Sport.roTVR va achiziţiona până la urmă pachetul numărul 9, deşi postul public anunţase, săptămâna trecută, că nu participă la licitaţie din cauza condiţiilor financiare şi constrângerilor prohibitive din caietul de sarcini.

Şeful LPF a explicat că pachetele numerele 1 şi 2 vândute nu le garantează celor care le-au adjudecat că vor transmite cele mai importante partide şi că peste 60 de meciuri derbi din Liga I nu s-au vândut.

"E un succes real ce s-a întâmplat. Noi, pe trei pachete, am luat aproape 37 de milioane de euro, fără banii de la TVR, care va lua sigur pachetul 9. Restul pachetelor rămân în custodia LPF. Pachetele nu sunt opţiuni. Cei care au cumparat pachetul unu şi doi au opţiunea unu şi doi din cadrul pachetelor respective. Liga Profesionistă de Fotbal să nu credeţi că nu s-a gândit că nu se înţeleg televiziunile. Eram nişte tâmpiţi, aveam mintea lui Mititelu dacă nu puneam în ecuaţie asta", a spus Dragomir.

"Noi am pus pachetele în ordine, opţiunile sunt în cadrul pachetului. Nu poţi dacă ai opţiunea unu în iulie să ai aceeaşi opţiune în septembrie. Aceste opţiuni sunt în continuare ale Ligii Profesioniste de Fotbal. Noi deocamdată am luat jumătate din suma pe care o urmăream. Acum avem peste 60 de meciuri, derbiuri, care nu s-au luat. Opţiunile nu sunt acelaşi lucru cu pachetele. Spre exemplu, dacă ai pachetul trei şi cade Steaua-Dinamo în pachetul tău, nu-l dai. Să nu credeţi că nu le-am luat în calcul. După părerea mea, e un real succes ce s-a întâmplat azi", a declarat Dragomir la Sport.ro.

Următoarea licitaţie este posibil să aibă loc în luna ianuarie a anului viitor, prcizează Dumitru Dragomir:

"Noi nu ne grăbim să vindem, iar înapoi cu preţul nu o să dăm niciodată. La anul, în ianuarie, s-ar putea să mai fie o licitaţie. Dacă Adunarea Generală se hotărăşte că nu trebuie să vindem acum, să nu se dea nici rezumate nimic, să vedeţi cum se vând aceste drepturi peste şase luni de zile. Televiziunile mor. Pierzi un pic ca să câştigi mult. Categoric vom câştiga mai mult decât ne-am propus. Vom face o Adunare Genrală şi nu vom mai face pachete separate ca până acum. Vom face un pachet să vedem cum împart între ei, că fără acordul ligii nu pot face înţelegeri. Ce dracu domnule, cu noi se pun? Facem un nou caiet de sarcini, păi ce cred ei că noi suntem proştii ţării? Dacă vindeam toate pachetele cu suma asta aveam o problemă, dar acum am vândut doar trei pachete. Nu vom rămâne cu marfa nevândută, că nu suntem proşti, dacă eram proşti muream în Gara de Nord când am plecat de acasă. Vindem opţiunile importante şi tot luăm banii pe care nu i-am luat acum."

Dumitru Dragomir spune că Liga Profesionistă de Fotbal va vinde separat drepturile pentru imagini în cadrul ştirilor şi rezumatelor:

"În afară de asta noi, nu am dat ştirile şi rezumatele. Trebuie să ştii aceste lucruri. Există televiziune fără ştiri şi rezultate? Vor fi vândute separat, şi de ce să nu cerem 70 de milioane pe ele? Dacă eram prost mai eram eu atâţia ani în cadrul ligii ăsteia? Toate televiziunile sunt legate ombilical de liga asta", a mai spus preşedintele LPF.

RCS&RDS a câştigat, luni, pachetul numărul 1 de meciuri din Liga I scos la licitaţie de Liga Profesionistă de Fotbal, Romtelecom pe cel de-al doilea, iar Antena 1 pe ce de-al optulea, pentru celelalte şase pachete nelicitând nimeni.

La licitaţia organizată luni, de LPF, au participat societăţile SC Antena TV Group SA, SC RCS&RDS SA şi SC Romtelecom SA. Liga a scos la licitaţie cesiunea drepturilor de televiziune (audiovizuale) prin orice mijloc tehnic a imaginilor în mişcare, însoţite sau nu de sunet, din cadrul meciurilor de fotbal ale competiţiei Liga I "PARTENER" în sezoanele competiţionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014, partidele fiind împărţie pe nouă pachete.

RDS&RCS şi Romtelecom au licitat pentru pachetul numărul 1, prima câştigând după primul pas cu suma de 13.200.000 de euro plus TVA (preţ de plecare 12.900.000 de euro plus TVA).

Pachetul numărul 2 a fost adjudecat de Romtelecom, singura care a licitat, cu suma de pornire de 12.900.000 de euro plus TVA.

Pachetul numărul opt a fost adjudecat de Antena 1, cu suma de 10.500.000 de euro plus TVA.

Pentru celelalte pachete nu a licitat nimeni.

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, după încheierea licitaţiei, că participanţii s-au înţeles înainte şi a precizat că Adunarea Generală a ligii va stabili dacă se va organiza o altă licitaţie sau meciurile nu vor mai fi scoase la vânzare.

Preţul de pornire a licitaţiei pentru fiecare pachet, cu excepţia pachetelor 8 şi 9, a fost de 12.900.000 euro (4.300.000 euro/ sezon competiţional) la care se adaugă TVA. Preţul de pornire a licitaţiei pentru pachetele 8 şi 9 este, pentru fiecare dintre ele, a fost de 10.500.000 euro (3.500.000 euro/ sezon competiţional) la care se adaugă TVA.

RCS&RDS şi Antena 1 au câştigat, în urmă cu trei ani, licitaţia pentru drepturile de televizare ale meciurilor din Liga I, în sezoanele 2008/2009, 2009/2010, 2010/2011, pentru suma de 85 de milioane de euro plus TVA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici