Dragomir: LPF nu va propune în Comitetul Executiv al FRF trecerea la un campionat cu 20 de echipe

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, marţi, că instituţia pe care o conduce nu va propune în şedinţa de miercuri a Comitetului Executiv al FRF schimbarea sistemului competiţional al Ligii I de la 18 la 20 de echipe.

139 afișări
Imaginea articolului Dragomir: LPF nu va propune în Comitetul Executiv al FRF trecerea la un campionat cu 20 de echipe

Dumitru Dragomir (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Nu ştiu dacă se va discuta mâine în Comitetul Executiv această propunere a preşedintelui federaţiei cu 20 de echipe. Asta pentru că majoritatea cluburilor nu sunt de acord. De fapt, nici nu e o propunere pentru că s-a discutat doar în presă. Oricum, Liga nu va face nicio propunere, noi nu agreăm nimic pentru că aici la noi este democraţie. Nu se face nimic fără aprobarea majorităţii. Eu am cerut în scris. Bineînţeles că sunt nişte cluburi care au trimis câte cinci hârtii, trei pentru şi două contra, iar acelea se vor anula. Dar până acum sunt mai mult de 13 cluburi care nu sunt de acord cu 20 de echipe. Şi atunci eu ce să propun, doar nu sunt nebun să propun ceva împotriva cluburilor?", a spus Dragomir.

El a adăugat că, în situaţia în care Comitetul Executiv al FRF va decide mărirea numărului de echipe din Liga I, LPF se va conforma şi va pune în aplicare hotărârea. "Mie nu mi se pare în niciun fel, nu am nicio părere. Dacă se votează 20 de echipe, ce, e treaba mea? Dacă se va întâmpla acest lucru atunci noi, Liga, punem în aplicare hotărârea Comitetului Executiv, a Adunării Generale a FRF şi LPF. Dacă vine după aia o altă hotărâre de la TAS, atunci punem în aplicare şi hotărârea TAS. Noi asta suntem aici la LPF, executori judecătoreşti. Noi suntem sub tutela FRF. Toată lumea îl înjură pe Dragomir, dar Dragomir este micuţ de tot în tot angrenajul ăsta", a precizat şeful LPF.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a obligat, la 2 august, Federaţia Română de Fotbal să înregistreze CS Concordia Chiajna în campionatul Ligii I pentru sezonul 2013/2014, în locul SC FC Rapid SA. Instanţa de la Lausanne a anulat astfel decizia luată de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal în 6 iulie 2013, cu privire la meciul de baraj dintre CS Concordia Chiajna şi SC FC Rapid SA. Hotărârea TAS a fost pusă în practică, la 5 august, de Comitetul de Urgenţă al FRF.

În urma ameninţărilor oficialilor FC Rapid că dau în judecată FRF şi în urma protestului suporterilor giuleşteni care au intrat în greva foamei, preşedintele federaţiei, Mircea Sandu, a afirmat că singura modalitate ca formaţia giuleşteană să revină în primul eşalon este modificarea numărului de echipe în Liga I de la 18 la 20. El a explicat că în cazul în care FC Rapid şi CSMS Iaşi vor face cerere de înscriere, Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal poate lua în discuţie schimbarea sistemului competiţional, chiar dacă s-au disputat deja patru etape din Liga I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici