Elisabeta Lipă: Nu m-am gândit niciodată că pot ajunge ministru

Fosta canotoare Elisabeta Lipă, propusă de premierul desemnat Dacian Cioloş pentru postul de ministru al Tineretului şi Sportului, a declarat, luni, în faţa Comisiei pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport din Parlament, că nu are cum să realizeze proiecte spectaculoase. Lipă a fost avizată favorabil de comisiile de specialitate din Parlament, cu unanimitate de voturi.

4450 afișări
Imaginea articolului Elisabeta Lipă: Nu m-am gândit niciodată că pot ajunge ministru

Elisabeta Lipă în faţa Comisiei din Parlament: Nu avem cum să realizăm proiecte spectaculoase (Imagine: Andreea Alexandru/ Arhiva Mediafax Foto)

"Mă onorează nominalizarea pentru funcţia de ministru. Am o datorie de suflet să onorez sportul românesc şi din această postură. În 24 de ani de sport am dovedit că sunt naţionalistă, că iubesc această ţară. Am plâns când am auzit imnul intonându-se. Am un regret că dintre cele şase participări la Jocurile Olimpice nu am reuşit la ultima, la Beijing, să obţin medalia de aur. De-alungul timpului am colaborat cu MTS, iar din 2004 am hotărât să mă integrez în structurile Ministerului de Interne pentru că îmi place uniforma şi performanţa pleacă întotdeauna de la ordine şi disciplină. Nu avem cum să realizăm proiecte spectaculoase, proiectele Tineretului şi Sportului trebuie să aibă o cursivitate comună. Trebuie să meargă mână în mână", a spus Lipă.

Elisabeta Lipă a afirmat că va face tot ce depinde de ea pentru ca România să aibă o delegaţie onorabilă la Jocurile Olimpice de anul viitor de la Rio de Janeiro. "Suntem într-o perioadă importantă în sport, suntem în anul calificărilor la Jocurile Olimpice şi până acum avem doar 27 de sportivi calificaţi, un număr extrem de mic. Pe vremea mea îmi aduc aminte că eram peste 100 şi mă doare acest lucru. Voi continua proiectele prietenei mele Gabriela Szabo, sunt lucruri frumoase care trebuie continuate. Sportivii mai au o şansă de calificare la JO şi eu voi face tot ce ţine de mine pentru a ne prezenta cu o delegaţie onorabilă. Pe linie de tineret ne-am propus să organizăm dezbateri şi să organizăm competiţii sportive pentru sportul de masă, iar dintre ei să selectăm sportivi pentru marea performanţă", a precizat Lipă.

Senatorul Ilie Năstase, care face parte din Comisia pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport din Parlament, crede că Elisabeta Lipă este o alegere bună: "Cred că a fost o alegere bună, dar cred că e o problemă de buget. Dacă va avea buget va face performanţă, dar avem o problemă mare. Eu îi doresc succes şi chiar dacă sunt stelist şi ea este la Dinamo o să-i dau două voturi nu unul".

Mai mulţi parlamentari i-au reproşat Elisabetei Lipă că nu a venit cu un program precis pentru tineret, moment în care Ilie Năstase a afirmat: "Oricum în 11 luni nu poate face nimic".

Elisabeta Lipă: Nu m-am gândit niciodată că pot ajunge ministru

După ce a primit aviz favorabil pentru a prelua funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului, aceasta a declarat că nu s-a gândit niciodată că poate ajunge într-o astfel de funcţie.

"Am plecat bine la aceste audieri, dar apoi s-au ambalat mortoarele şi nu eram obişnuită pentru că este prima dată când particip la o astfel de şedinţă. Este puţin altceva decât eram obişnuită, dar important este că această comisie a crezut în mine. Nu îmi va fi uşor, ştiu toate aceste lucruri, ştiu că trebuie să fac tot ce pot, pentru că la ce performanţe am făcut îmi doresc ca măcar jumătate din aceste performanţe să le vedem la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Nu m-am gândit niciodată că pot ajunge ministru, nici săptămâna trecută. Este o onoare pentru mine să ocup această funcţie, dar ştiu că responsabilitatea este mult mai mare", a spus Lipă.

Referitor la afirmaţia lui Ilie Năstase cum că nu are timpul necesar să facă ceva, Elisabeta Lipă a precizat: "Normal şi firesc, Ilie Năsrtase are dreptate, dar eu nu pot să mă gândesc că nu am timp. Trebuie să am timp, numai aşa, cu gândul ăsta, plec la drum. Doar aşa reuşesc".

Elisabeta Lipă, care a împlinit 51 de ani la 26 octombrie, este preşedinte al Federaţiei de Canotaj şi al CS Dinamo Bucureşti, vicepreşedinte COSR, dar şi "cea mai bună canotoare a secoului XX", titlu conferit de forul internaţional de profil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici