Federaţia croată îşi cere scuze după ce la meciul cu Italia a fost vizibilă o svastică pe gazon

Federaţia Croată de Fotbal şi-a cerut scuze după ce, vineri seară, la meciul cu Italia, din preliminariile Campionatului European din 2016, pe teren a fost vizibilă o svastică, informează bbc.com.

276 afișări
Imaginea articolului Federaţia croată îşi cere scuze după ce la meciul cu Italia a fost vizibilă o svastică pe gazon

Federaţia croată îşi cere scuze după ce la meciul cu Italia a fost vizibilă o svastică pe gazon (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este un act de sabotaj şi o infracţiune. Aşteptăm ca poliţia să îi identifice pe cei care au făcut asta. Este o ruşine nu doar pentru federaţie, pentru toată Croaţia. Din câte am aflat, simbolul a fost imprimat pe gazon cu 24 până la 48 de ore înainte de meci, astfel încât să fie vizibil în timpul partidei. Le cerem scuze tuturor fanilor care au urmărit meciul la televizor, celor două echipe şi oaspeţilor noştri din Italia pentru simbolul nazist", a declarat Tomislav Pacak, purtătorul de cuvânt al forului croat.

Potrivit mirror.co.uk, Pacak a mai afirmat că pentru crearea simbolului nazist s-ar fi folosit un agent chimic. El a precizat că UEFA a fost informată în legătură cu acest incident.

Reprezentativa Croaţiei a remizat vineri, pe teren propriu, scor 1-1, cu naţionala Italiei, în preliminariile Campionatului European din 2016. Meciul s-a disputat fără public, Croaţia fiind sancţionată pentru scandările rasiste ale fanilor la jocul din martie cu Norvegia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici