Federaţia Internaţională de Lupte consideră decizia CIO un "nonsens"

Federaţia Internaţională de Lupte (FILA) consideră un "nonsens" decizia Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) de a scoate acest sport din programul Jocurilor Olimpice începând cu ediţia din 2020.

290 afișări
Imaginea articolului Federaţia Internaţională de Lupte consideră decizia CIO un "nonsens"

Federaţia Internaţională de Lupte consideră decizia CIO un "nonsens" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un comunicat transmis marţi, FILA a precizat că a "aflat cu stupefacţie de recomandarea comisiei executive a CIO de a nu include luptele în lista celor 25 de sporturi principale".

"FILA va lua toate măsurile necesare pentru a convinge comisia executivă şi membrii CIO de această decizie fără sens privind unul dintre cele mai importante sporturi din istoria Jocurilor Olimpice", se arată în comunicatul federaţiei.

Comitetul Executiv al Comitetului Internaţional Olimpic a decis, marţi, să propună scoaterea luptelor din rândul sporturilor olimpice de bază, începând cu ediţia din 2020 a Jocurilor Olimpice de vară, a anunţat purtătorul de cuvânt al forului, Mark Adams.

Federaţia Internaţională de Lupte va face o cerere la CIO sperând ca acest sport să fie reintrodus în programul olimpic, însă va concura cu alte şapte discipline, squash, căţărare, karate, wushu, baseball/softball, wakeboard (sport nautic) şi role, pentru ultimul "loc" la Jocurile Olimpice din 2020.

Cele 26 de sporturi din programul Jocurilor Olimpice de la Londra au fost alese pe baza mai multor criterii, printre care popularitatea şi universalitatea, dar şi modul de organizare, luptele ajungând astfel în partea inferioară a listei.

În 2009, softball şi baseball au fost scoase din programul olimpic pentru ediţia din 2012, în timp ce golful şi rugbiul în 7 au fost votate să figureze printre disciplinele sportive la JO din 2016, de la Rio de Janeiro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici