Florentina Marincu, medalie de bronz la săritura în lungime, la CE de sală de la Praga: Am început să plâng când am fost sigură de medalie

Atleta Florentina Marincu a cucerit, sâmbătă, medalia de bronz în proba de săritură în lungime, iar Alina Rotaru s-a clasat pe locul 4, la Campionatele Europene de sală de la Praga.

384 afișări
Imaginea articolului Florentina Marincu, medalie de bronz la săritura în lungime, la CE de sală de la Praga: Am început să plâng când am fost sigură de medalie

Florentina Marincu, medalie de bronz la săritura în lungime, la CE de sală de la Praga (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Cea mai bună săritură a Florentinei Marincu a măsurat 6,79 metri, performanţă cu care a cucerit medalia de bronz a probei, după încercări la 6,59 metri, 6,60 metri, 6,70 metri, şi două ratări.

La rândul său, Alina Rotaru a avut cea mai bună performanţă de 6,74 metri, celelalte încercări măsurând 6,50 metri, 6,53 metri şi 6,69 metri. Ea s-a clasat pe locul 4.

Proba a fost câştigată de Ivana Spanovici (6,98 metri, nou record naţional al Serbiei), urmată pe podium de Taroum Moguenara (Germania, 6,83 metri, cea mai bună performanţă personală a sezonului).

Tot sâmbătă, în finală la triplusalt, România va fi reprezentată de Marian Oprea.

Potrivit anunţului FR Atletism, obiectivul delegaţiei României la CE de la Praga, care se încheie duminică, este obţinerea a 1-2 medalii şi 6-8 calificări în finale. Ultima medalie obţinută de România la CE de sală a fost la ediţia din 2011 (Paris), bronz, prin Marian Oprea, la triplusalt (17,62 metri).

Florentina Marincu, după bronz la CE de atletism: Am început să plâng când am fost sigură de medalie

Atleta Florentina Marincu, medaliată cu bronz la săritura în lungime, sâmbătă, la CE de sală de la Praga, a declarat după premiere că a început să plângă în timpul concursului, când a fost sigură de câştigarea medaliei, "ca şi mama în faţa televizorului".

"Sunt extraordinar de fericită! Am început să plâng când am fost sigură de medalie. Ca şi mama în faţa televizorului, ca şi domnul profesor (antrenorul sportivei - n.r.). Am crezut în forţele mele şi credeam că am să iau o medalie! Mulţumesc tuturor celor de acasă care m-au încurajat, îi iubesc pe toţi, mai ales pe mama! Concurenţa cu Alina m-a motivat. Ştiam că o să mă bat cu ea şi aşa a fost! Astăzi am fost eu mai bună! A fost o atmosferă extraordinară în sală! După Naţionalele de juniori I, unde am făcut un concurs foarte bun, am fost foarte motivată! Am ştiut că pot să iau o medalie", a declarat Florentina Marincu, citată de site-ul oficial al FR Atletism.

La rândul său, Alina Rotaru, ocupanta locului 4 în finala de sâmbătă a declarat: "Sunt mulţumită! Mi-am îndeplinit obiectivul să mă calific în finală şi mi-am îmbunătăţit şi cea mai bună performanţă personală! Concurenţa dintre mine şi Florentina este benefică!".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici