Florin Mergea: Mulţumim Bute, ai fost cel mai bun din ring şi ne-ai făcut mândri că suntem români

Tenismanul Florin Mergea, care a asistat la meciul pierdut de pugilistul Lucian Bute în faţa britanicului James DeGale, duminică dimineaţă, la Quebec, a notat pe pagina sa de Facebook că după părerea sa boxerul român a fost cel mai bun din ring şi l-a făcut să se simtă mândru.

336 afișări
Imaginea articolului Florin Mergea: Mulţumim Bute, ai fost cel mai bun din ring şi ne-ai făcut mândri că suntem români

Florin Mergea: Mulţumim Bute, ai fost cel mai bun din ring şi ne-ai făcut mândri că suntem români (Imagine: Laurentiu Mich/Mediafax Foto)

"Aseară am avut parte de o experienţă unică pentru noi şi mai ales pentru mine ca sportiv de performanţă. Să fii într-o ţară străină şi toată sala să îţi scandeze numele de când intri pe scenă şi până ieşi, este ceva ce nu poate fi descris în cuvinte. Suntem norocoşi că am putut fi lângă Lucian aseară. Este prima dată când mergem la un meci de box şi deşi nu avem habar de sistemul de punctaj, pentru noi, Lucian a fost cel mai bun din ring. Mi se pare ciudat ca DeGale să câştige acest meci având un pomete şi ambele arcade sparte, plin de sânge, să tragă de timp şi să şi folosească tehnici interzise, iar Lucian să nu aibă absolut nimic. Indiferent de câţi pumni au fost lansaţi şi câţi au aterizat... (...) Mulţumim Lucian, aseară ai fost cel mai bun din ring şi ne-ai făcut mândri că suntem români!", a notat Mergea.

Florin Mergea s-a declarat deranjat de faptul că meciul dintre Bute şi DeGale nu a fost transmis în România de niciun post de televiziune. "Nu e normal ca acest meci să nu fie difuzat la tv în România. Oricum ne-am uita la acest aspect, nu e normal. După ce că în acest moment, în sport, avem valori pe care le numeri pe degetele de la mâini, care sunt singurele persoane care pun România într-o lumina bună în lume, nici pe aceştia nu-i punem în faţă şi nu ne mândrim cu ei. Să ai un român într-o luptă pentru a redeveni campion mondial şi să nu dai in direct meciul, nu e normal", a menţionat sportivul, mulţumind totodată Radio România Actualităţi pentru că a "transmis în direct fiecare lovitură a lui Lucian".

Pugilistul Lucian Bute a fost învins de James DeGale, prin decizia unanimă a arbitrilor, într-un meci disputat la Quebec, britanicul rămânând astfel deţinător al centurii de campion IBF la categoria supermijlocie.

Arbitrii-judecători au decis victoria lui DeGale, cu scorul de 117-111, 116-112, 117-111, publicul canadian fluierând copios la aflarea deciziei.

Susţinut frenetic de fanii de la Centre Videotron din Quebec, Bute a intrat în ring acompaniat de acordurile melodiei "Where the streets have no name" a trupei U2.

Lucian Bute a mai boxat de patru ori la Quebec şi spera ca a cincea oară să-şi recupereze centura pe care a deţinut-o mai bine de patru ani şi jumătate, între octombrie 2007 şi mai 2012. Unul dintre succesele lui cele mai importante a fost la 5 noiembrie 2011, când l-a învins pe Glen Johnson, în sala Colisee Pepsi, în faţa a peste 15.000 de spectatori.

În vârstă de 29 de ani, campionul olimpic de la Beijing, James DeGale (21 de victorii, o înfrângere, 14 KO), a intrat în posesia centurii IBF, în luna mai, la Boston, după ce l-a învins pe americanul Andre Direll. Centura a fost deţinută de Carl Froch, fiind pusă în joc după retragerea britanicului. Singura înfrângere a lui DeGale a fost în 2011, în meciul cu George Groves.

Lucian Bute a deţinut şi el centura IBF, pe care a pierdut-o în favoarea lui Carl Froch, în mai 2012. Bute, 35 de ani, 32 de victorii, două înfrângeri, 25 KO, a boxat ultima dată în august, când l-a învins, la Montreal, pe italianul Andrea Di Luisa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici