Fostul atlet Samson Kimombwa, primul african recordman mondial, a încetat din viaţă

Fostul atlet Samson Kimombwa, primul african deţinător al recordului mondial la 10.000 de metri, a murit la 57 de ani, a anunţat federaţia kenyană de atletism.

212 afișări
Imaginea articolului Fostul atlet Samson Kimombwa, primul african recordman mondial, a încetat din viaţă

Fostul atlet Samson Kimombwa, primul african recordman mondial, a încetat din viaţă (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Kimombwa a fost primul sportiv african care a depăşit recordul de 10.000 m, la Helsinki, în Finlanda, în iunie 1977. El a pierdut acest record un an mai târziu în favoarea compatriotului său, Henry Rono.

Profesor de matematică şi fizică la Kapenguria, Kimombwa s-a îmbolnăvit şi a fost transportat la spital, unde a decedat din cauza unei hemoragii la pancreas.

Ca antrenor, el a pregătit mai mulţi concurenţi la 3.000 metri obstacole, Moses Kiptanui (triplu campion mondial), Brimin Kipruto (campion olimpic în 2008) şi actualul deţinător al recordului mondial al disciplinei, Saif Saaeed Shaheen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici