Franţa a câştigat al şaselea titlu mondial la handbal masculin

Naţionala Franţei a câştigat, duminică, scor 33-26, în faţa Norvegiei, finala Campionatului Mondial de handbal masculin, desfăşurată la Paris în faţa a peste 15.000 de spectatori francezi.

492 afișări
Imaginea articolului Franţa a câştigat al şaselea titlu mondial la handbal masculin

Franţa a câştigat al şaselea titlu mondial la handbal masculin

În urmă cu doi ani, după finala câştigată în Qatar, naţionala Franţei a devenit prima echipă din lume care a cucerit cinci titluri mondiale la handbal masculin. Reprezentativa antrenată de Didier Dinart le depăşea în clasament pe România şi Suedia, iar după finala de duminică, Franţa a ajuns la şase titluri mondiale.

Într-o atmosferă superbă, în faţa a 15.000 de suporteri francezi, Norvegia a început curajos finala şi a avut pentru prima dată un avantaj de două goluri pe tabelă, scor 6-4, după primele nouă minute de joc. Nordicii şi-au mărit diferenţa la trei goluri, ecart pe care l-au păstrat până spre finalul reprizei, însă inspiraţia lui Didier Dinart a făcut ca Franţa să intre la pauză în avantaj, 18-17. În minutul 20, tehnicianul Franţei l-a schimbat pe Thierry Omeyer cu Vincent Gerard, iar intervenţiile portarului de rezervă al naţionalei Hexagonului au ajutat ţara gazdă să întoarcă rezultatul de la 13-16.

Repriza secundă a fost începută în forţă de francezi, care s-au desprins la patru goluri după numai patru minute de joc, iar selecţionerul Norvegiei, Christian Berge, a fost nevoit să solicite time-out. Apărarea exactă şi contraatacul, principalele arme ale francezilor au funcţionat perfect în partea a doua a jocului, puse perfect în aplicare de Michael Guigou şi Valentin Porte, iar elevii lui Dinart aveau şase goluri avans, 29-23, cu zece minute înainte de finalul partidei.

Experienţa superioară şi soluţiile mult mai viabile la nivelul băncii de rezerve şi-au spus diferenţa. Franţa a gestionat pefect finalul de meci şi s-a impus cu 33-26, câştigând titlul mondial pentru a şasea oară în istorie. Playmaker-ul Nikola Karabatic a câştigat duelul cu Sander Sagosen, viitorul său coleg de la Paris Saint Germain. Karabatic a fost cel mai bun marcator din naţionala Franţei, cu şase goluri, în timp ce Sagosen a înscris doar o singură dată. Valentin Porte, Kentin Mahe şi Michael Guigou au marcat şi ei de cinci ori pentru francezi. Din tabăra Norvegiei, s-a evidenţiat interul dreapta, Ken Tonnesen, cu cinci reuşite.

Franţa a reuşit să câştige 10 medalii la ultimele 12 Campionate Mondiale, şase dintre acestea fiind de aur. Mai mult, antrenorul Didier Dinart a obţinut titlul mondial la primul său turneu final pe banca tehnică, iar portarul Thierry Omeyer este singurul handbalist din lume cu cinci titluri de campion mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici