Gaudin: Naţionala României merită şi trebuie să participe la competiţiile mari

Noul antrenor al echipei naţionale de handbal masculin, francezul Christian Gaudin, a declarat, sâmbătă, în cadrul conferinţei de presă în care a fost prezentat oficial, că reprezentativa României "merită şi trebuie" să participe la competiţiile mari.

52 afișări
Imaginea articolului Gaudin: Naţionala României merită şi trebuie să participe la competiţiile mari

Gaudin: Naţionala României merită şi trebuie să participe la competiţiile mari (Imagine: Cosmin Dan/Mediafax Foto)

"Sunt foarte onorat de alegerea preşedintelui federaţiei Române de Handbal. Eu cred că România merită şi trebuie să participe la competiţiile mari. Ştiam că România caută un antrenor şi pentru mine este o onoare faptul că sunt aici", a spus tehnicianul.

Noul selecţioner crede în şansele României în meciurile cu Suedia din barajul de calificare la Campionatul Mondial din 2015. "Cu Suedia putem câştiga în orice moment. Dacă eu credeam că nu avem nicio şansă nu acceptam", a adăugat Gaudin.

Preşedintele FRH, Alexandru Dedu, a declarat că prin instalarea lui Christian Gaudin încearcă să apropie handbalul românesc de cel de mare performanţă. "Punctul principal al venirii lui Christian în România îl reprezintă puntea pe care încerc să o construiesc între handbalul românesc şi handbalul de marea performanţă. Am avut şansa să mă întâlnesc cu Christian acum 18 ani, ca şi coechipier, şi iată că acum s-a refăcut echipa. El face parte din prima generaţie de campioni mondiali a Franţei", a spus Dedu.

Şeful federaţiei susţine că noul antrenor nu are obiectiv în dubla decisivă cu Suedia. "El vrea să ne calificăm împotriva Suediei, asta este mentalitatea pe care o dorim şi la jucători. Christian pentru meciurile cu Suedia nu va avea obiectiv din punctul de vedere al federaţiei. În shimb eu îmi doresc să văd o altă faţă a echipei naţionale, o altă abordare a meciurilor, cu dăruire şi seriozitate din partea jucătorilor", a spus oficialul FRH.

Christian Gaudin, fost portar al naţionalei Franţei, are 47 de ani, iar în carieră a cucerit patru titluri naţionale şi o Ligă a Campionilor. El a participat cu reprezentativa franceză la două Campionate Mondiale, în 1995 şi 2001, câştigând titlul de fiecare dată, respectiv la două ediţii ale JO, în 1996 şi 2000.

Ca antrenor, Gaudin a activat la Saint-Raphael VHB, în prima ligă franceză, cu care a încheiat pe poziţia a treia, în 2012.

Începând din ianuarie 2012, naţionala României a fost condusă de Eliodor Voica, până în aprilie, el demisionând după înfrângerile cu Finlanda, din preliminariile CE din 2016.

Partidele cu Suedia, din play-off-ul Campionatului Mondial din 2015, vor avea loc în luna iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici