George Cosac: Arbitrul a lăsat jocul să curgă în favoarea Şarapovei

Preşeditele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a declarat că la finala turneului de la Roland Garros arbitrul a lăsat jocul să curgă în favoarea Mariei Şarapova, însă meritele rusoaicei trebuie recunoscute, şi a menţionat că Simona Halep i-a făcut să fie mândri pe români.

223 afișări
Imaginea articolului George Cosac: Arbitrul a lăsat jocul să curgă în favoarea Şarapovei

George Cosac: Arbitrul a lăsat jocul să curgă în favoarea Şarapovei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Trebuie să recunoaştem că Simona ne-a făcut să fim mândri. Toată lumea sportului, indiferent de ţară, a văzut o româncă ambiţioasă şi talentată, care va cuceri tenisul mondial. Din păcate şansa a fost de partea Şarapovei. Mă refer la tragerile de timp dintre servicii. Sunt treburi specificate în regulament, pe care arbitrul trebuia să le sancţioneze. Şarapova avea nevoie de un timp mai mare de recuperare, prin urmare a tras de timp în mod repetat. Simona i-a atras atenţia arbitrului dar acesta nu a reacţionat. Astfel, Şarapova şi-a luat tot timpul din lume pentru a se recupera. Arbitrul a lăsat jocul să curgă în favoarea Şarapovei! Nu trebuie însă să ştirbim meritele Şarapovei. Ea este una dintre cele 7 jucătoare din lume care în carieră a reuşit să câştige toate turneele de Grand Slam", a spus George Cosac pentru Dolce Sport, conform dolce-sport.ro.

Jucătoarea Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4, a pierdut finala turneului de Grand Slam de la Roland Garros, după ce a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 6-7 (5), 6-4, de rusoaica Maria Şarapova, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 7.

Finala de la Roland Garros, ediţia 2014, a fost cea mai echilibrată şi spectaculoasă din ultimii 13 ani. Tenisul practicat de cele două sportive a fost înaltă calitate, iar cei aproape 15.000 de spectatori - mulţi dintre ei români - prezenţi în tribunele arhipline ale arenei Philippe Chatrier au aplaudat de multe ori în picioare evoluţiile din teren. A fost pentru prima oară, din 2001, când finala feminină a French Open s-a disputat în trei seturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici