Gheorghe Ştefan a înregistrat marca "Pinalty" la OSIM

Marca "Pinalty" nu poate fi folosită în publicitate, divertisment, cultură, educaţie, sport şi afaceri comerciale, financiare, monetare şi imobiliare fără acordul preşedintelui grupării Ceahlăul Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, care a înregistrat marca la OSIM.

231 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Ştefan a înregistrat marca "Pinalty" la OSIM

Gheorghe Ştefan a înregistrat marca "Pinalty" la OSIM (Imagine: Liviu Chirichă/Mediafax Foto)

Înregistrarea mărcii "Pinalty" la OSIM a fost un cadou pentru Gheorghe Ştefan. Preşedintele de onoare al Ceahlăului a confirmat această informaţie, spunând: "Acest cadou l-am primit chiar de ziua mea, pe 24 aprilie. O persoană din cercul restrâns de prieteni s-a ocupat, în ascuns, de această idee de a inregistra la OSIM numele «Pinalty», aşa că nu ştiu cât a costat. Eu doar am acceptat ideea care mi-a fost propusă".

"Dacă nu găsesc un sponsor important, căruia să-i inserez numele pe tricoul jucătorilor echipei Ceahlăul, voi înscrie pe spatele tricourilor, deasupra numerelor, numele "Pinalty". Este deja un brand. Iar când am acceptat ideea de a-l înregistra la OSIM, mi s-a părut normal să fie înregistrat de mine şi nu de altcineva care să se folosească de porecla mea, cunoscută peste tot în ţară şi nu numai", a mai spus Gheorghe Ştefan.

Preşedintele de onoare al clubului de fotbal "Ceahlăul" şi-a înregistrat porecla "Pinalty" la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), în cinci clase de marcă.

Astfel, nicio persoană în afară de preşedintele clubului de fotbal nu poate să imprime porecla "Pinalty" pe îmbrăcăminte sau încălţăminte (clasa 25), potrivit Violetei Bozocea, consilier al Agenţiei de Proprietate Industrială Ariana, care reprezintă în faţa OSIM persoanele fizice sau juridice interesate de înregistrarea unei mărci.

Gheorghe Ştefan are drepturi absolute asupra mărcii şi în ceea ce priveşte operaţiunile de publicitate şi afacerile comerciale (clasa 35), dar şi asupra afacerilor financiare, monetare şi imobiliare (clasa 36).

Porecla "Pinalty" nu poate fi folosită fără acordul lui Ştefan nici în ceea ce priveşte activităţile educaţionale, de instruire, de divertisment, culturale sau sportive (clasa 41) şi nici în servicii de alimentaţie sau cazare publică (clasa 43), potrivit sursei citate.

Preşedintele de onoare al "Ceahlăului" a depus cererea de înregistrare la OSIM a mărcii "Pinalty" în 28 martie 2008 şi a fost acceptată în 24 iulie anul trecut, nefiind depusă nicio contestaţie în cazul acesteia. În august 2008 înregistrarea mărcii lui Gheorghe Ştefan a apărut în Buletinul Oficial de Proprietate Industrială, a mai spus Violeta Bozocea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici