Grigor Dimitrov: Sper să ajung o legendă ca Stoicikov

Principalul favorit al BRD Năstase Ţiriac Trophy, Grigor Dimitrov, locul 16 ATP, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că speră să ajungă o legendă a sportului din Bulgaria, precum fostul fotbalist Hristo Stoicikov.

91 afișări
Imaginea articolului Grigor Dimitrov: Sper să ajung o legendă ca Stoicikov

Grigor Dimitrov (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"E plăcut să nu mai auzi «baby Federer», pentru că am tot auzit-o. La început era haios, dar apoi nu mai era plăcut. Sper ca la un moment dat să ajung o legendă ca Stoicikov. Nu e nimic mai plăcut decât să reprezinţi o ţară mică precum Bulgaria", a spus Dimitrov.

Grigor Dimitrov a afirmat că se simte bine că are posibilitatea de a juca într-o ţară apropiată de Bulgaria. "Prima oară nu a fost cea mai bună experienţă a mea, am pierdut din primul tur. Mă simt bine să joc aproape de ţara mea, mă simt ca acasă. Sunt mulţi jucători buni în acest turneu. Trebuie să iei fiecare meci în parte ca şi cum ar fi ultimul. Trebuie să fii pregătit să joci fiecare meci", a completat Dimitrov.

Sportivul bulgar a menţionat că deşi a ajuns pe locul 14 al ierarhiei mondiale mai trebuie să îmbunătăţească multe aspecte în jocul său. "Am avut meciuri bune, rezultate bune, dar am muncit mult ca să ajung aici. Mai trebuie să fac multe, să îmbunătăţesc multe, dar nu mă voi opri aici. Am crescut pe zgură, deşi îmi place să joc pe hard. Totuşi, sezonul trecut am avut rezultate bune pe zgură", a explicat Dimitrov.

Întrebat ce jucători de tenis cunoaşte din România, Dimitrov a răspuns: "O ştiu pe Sorana Cîrstea, cu care am jucat la juniori, pe Marius Copil, pe Horia Tecău. Cum am putut uita de Simona Halep, care e pe locul 5?! Am câştigat împreună Campionatul European sub 16 ani din Rusia şi ştiam că va ajunge o jucătoare foarte bună".

Grigor Dimitrov, care a stat în primul tur, îl va întâlni pentru un loc în sferturile de finală ale competiţiei bucureştene pe cehul Jiri Vesely, care a trecut cu scorul de 7-6 (7/3), 6-0, de francezul Jeremy Chardy.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici