Halep s-a CALIFICAT în semifinalele US Open, după ce a învins-o în trei seturi pe Azarenka: "Este grozav, savurez acest turneu"

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, s-a calificat, miercuri, în semifinalele US Open, după ce a învins-o, cu scorul de 6-3, 4-6, 6-4, pe Victoria Azarenka din Belarus, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 20, în sferturile de finală ale turneului.

12402 afișări
Imaginea articolului Halep s-a CALIFICAT în semifinalele US Open, după ce a învins-o în trei seturi pe Azarenka: "Este grozav, savurez acest turneu"

Halep s-a CALIFICAT în semifinalele US Open, după ce a învins-o în trei seturi pe Azarenka (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Partida a durat două ore şi 40 minute şi la capătul ei Halep a reuşit a treia calificare în penultimul act al unui Grand Slam, după Roland Garros şi Wimbledon, ambele în 2014, şi a 45-a victorie în 2015.

Halep a învins, astfel, o adevărată campioană, pe Victoria Azarenka, fostă numărul 1 mondial, cu 17 titluri în palmares, dintre care două de Grand Slam, după un meci în care românca a etalat un tenis inteligent, foarte bine articulat tactic.

Azarenka a fost agresivă de la început, şi-a asumat responsabilitatea de a conduce meciul, ca o mare jucătoare. Mingile ei au avut forţă şi profunzime, dar mai puţină precizie. Sportiva din Belarus a dat dovadă de un pic de precipitare în evoluţie, a atacat fileul nepregătită uneori, a folosit lovituri nepotrivite, însă şi-a corectat din mers erorile, dovedind că locul ei este pe poziţiile înalte ale ierarhiei mondiale, unde a fost în urmă cu doi ani.

De partea cealaltă, Halep, încurajată din tribună de Nadia Comăneci şi de Horia Tecău, s-a apărat mai mult, o postură care îi convine, şi a răspuns cu obişnuita ei risipă de energie, acoperind bine terenul, şi cu lovituri aparent imposibil de executat, eficiente fiind mai ales cele în lung de linie.

Românca a stat în defensivă cu răbdare, a jucat fără riscuri, a greşit puţin (19-42) şi a făcut multe puncte (40-38), iar serviciul ei a fost poate cel mai bun din 2015. Primul serviciu a intrat în proporţie de peste 75 la sută, însă al doilea rămâne destul de ineficient şi o ajută puţin să câştige puncte.

Toate aceste calităţi şi defecte ale jucătoarelor au produs un meci alert, de înaltă ţinută tehnică, cu puncte scurte şi cu ghemuri lungi.

Azarenka a reuşit break-ul în startul primului set, apoi Halep a avut un monolog de patru ghemuri câştigate la rând. Jucătoarea din Belarus şi-a fructificat prima dată serviciul la 1-4, dar nu a avut ocazia de a recupera diferenţa de un break, astfel că setul s-a înscris pe tabelă, cu 6-3, în dreptul Simonei Halep, după 42 de minute.

Setul al doilea fost unul spectaculos. Azarenka a ridicat şi mai mult nivelul de agresivitate, mingile ei nu au mai scăpat atât de des în afara terenului, astfel că s-a distanţat la 3-0, cu break în ghemul al doilea. Cu încrederea ridicată brusc la cote înalte, fosta numărul 1 mondial a risipit repede două ghemuri, în care a câştigat un punct din nouă.

Deşi nu i-a scăzut nivelul evoluţiei, Halep nu a putut valorifica momentul favorabil, pentru că adversara ei a revenit repede în joc şi a făcut 5-2, după un rebreak la 3-2. Simona Halep nu a cedat şi s-a apropiat la 4-5, dar şi-a pierdut imediat serviciul şi setul, cu 4-6, după alte 48 de minute.

În pauza ce a urmat, Azarenka a zăbovit ceva mai mut la vestiare spre nemulţumirea Simonei Halep. Decisivul a debutat cu un ghem de peste zece minute, în care Halep a avut trei mingi de break, fără să câştige vreuna. În ghemul următor, pe serviciul româncei, s-a produs un moment iritant pentru cele două jucătoare. Halep a servit, arbitrul de linie a strigat aut, iar românca a cerut reluarea computerizată, care nu a putut fi reprodusă pe monitoarele arenei sau în transmisia TV. Arbitrul de scaun a hotărât reluarea primului serviciu, decizie ce a supărat-o pe Victoria Azarenka, ea dorind să se ţină cont de decizia arbitrului de linie. Jucătoare din Belarus a reuşit break-ul până la urmă, apoi şi-a pierdut la rândul ei serviciul. Halep era la o minge de a egala scorul la 2 în decisiv, când ploaia a întrerupt meciul.

După aproximativ 75 de minute, jucătoarele au revenit pe teren, iar partida a continuat la cote dramatice, cu ghemuri şi schimburi de mingi lungi. Pentru Halep întreruperea a însemnat o metamorfoză a evoluţiei ei. Ea a trecut imediat din defensivă în ofensivă, a lovit cu sete marginile terenului şi a trecut la conducerea ostilităţilor. Ea a egalat la 2 la prima minge, a cedat următorul ghem, apoi a "sprintat" spre câştigarea meciului, reuşind un break la 3-3. Serviciul a ajutat-o din nou mult, a întors un 0-30 şi ridicat scorul la 5-3. Azarenka nu a mai putut decât să facă 4-5, înainte ca Halep să-şi treacă în palmares prima semifinală la US Open, după 6-4 în decisiv, set care a durat 70 de minute.

Aceasta a fost a treia partidă dintre Halep şi Azarenka, jucătoare antrenată acum de belgianul Wim Fissette, care a pregătit-o pe româncă în 2014. Azarenka a câştigat ambele partide disputate anterior, în 2012, în optimile de finală ale turneului de la Doha, scor 6-3, 6-1, şi în aceeaşi fază la Linz, scor 6-1, 6-1.

Halep: Este grozav să fiu în semifinale, savurez acest turneu

Jucătoarea de tenis Simona Halep, care s-a calificat, miercuri, în semifinalele US Open, a declarat că este grozav să ajungă în această fază a competiţiei, subliniind că se simte foarte bine şi savurează acest turneu.

"Este grozav să fiu în semifinale, mă simt bine aici, savurez acest turneu. Mă bucur că am putut s-o înving pe Azarenka. În primul set am fost mai agresivă, am dominat, apoi am făcut un pas înapoi. După pauză mi-am spus că nu am nimic de pierdut, am spus că trebuie să-mi găsesc calea şi aşa am făcut", a declarat Halep la Eurosport.

În faza următoare, Simona Halep o va întâlni, joi, pe italianca Flavia Pennetta, locul 26 WTA şi cap de serie numărul 26, care a eliminat-o în sferturi pe Petra Kvitova, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 5, scor 4-6, 6-4, 6-2.

În vârstă de 33 de ani, Pennetta conduce, cu 3-1, în meciurile directe cu Halep. Însă succesele italiencei nu sunt mai recente de 2013: sferturi la Marbella (2010), scor 6-4, 7-6 (4), optimi la Bastad (2013), scor 4-6, 7-5, 2-0, abandon şi optimi la US Open (2013), scor 6-2, 7-6 (3). Halep are o victorie în ultimul meci, disputat în martie, în optimile de finală ale turneului de la Miami, scor 6-3, 7-5.

Calificarea în semifinalele US Open este recompensată cu un premiu de 805.000 de dolari şi cu puncte 780 de WTA.

DESFĂŞURAREA LIVE-TEXT:

Halep câştigă!

Azarenka îşi face serviciul după 0-30 şi rămâne în meci. Halep urmează la serviciu şi dacă va câştiga game-ul meciul se va încheia cu victoria româncei!

Halep îşi face serviciul şi e la un singur game de câştigarea meciului!

Simona Halep face break în game-ul 7! Experţii consideră game-ul 7 unul hotărâtor într-un set. Să sperăm că aşa va fi şi Halep va învinge

Halep egalează la 3

Azarenka îşi face uşor serviciul, păstrând agresivitatea care i-a pus probleme Simonei tot jocul

Halep face 2-2, imediat după reluarea partidei. Scorul se întrerupsese la 40-15 pentru Simona pe serviciul ei şi 2-1 la game-uri pentru Azarenka

Meciul se reia după o întrerupere de peste o oră.

Meciul se întrerupe din cauza ploii

Halep obţine şi ea break-ul, după un game foarte disputat!

Break, Azarenka! Bielorusa are un procentaj incredibil la şanse de game transformate: 5 din 5, procentaj 100%!

Azarenka face primul game din decisiv. A fost un game foarte disputat, cu schimburi lungi

Set, Azarenka! Totul se va decide acum în decisiv

Un nou game Halep, care se apropie la 5-4 şi va servi pentru a egala scorul

Game, Halep, care reduce din handicap în setul doi

5-2 pentru Azarenka. Bielorusa a profitat în acest set de loviturile mai puternice ca cele ale lui Halep şi de serviciul doi slab al româncei

Un nou break pentru Azarenka. 4-2 pentru ea în setul 2

Halep revine şi face două game-uri la rând!

Un nou game pentru Azarenka. Bielorusa conduce cu 3-0 acum în setul secund

Azarenka face break! Bielorusei îi merge foarte bine jocul ofensiv în acest început de set 2

Bielurosa îşi face serviciul în primul game al setului secund

Începe setul 2! Azarenka serveşte prima

Halep câştigă primul set cu 6-3! Românca a arătat că a găsit antidotul pentru loviturile puternice ale Victoriei Azarenka, plimbând-o pe tot terenul şi profitând de supremaţia pe care o are în privinţa formei fizice

Halep şi Azarenka îşi fac fiecare serviciul. Este 5-3 acum, iar Halep se pregăteşte să servească pentru set

Azarenka îşi face pentru prima dată serviciul. Şi nici acum fără emoţii, ci la avantaj. Halep a greşit returul la ultima minge

Game foarte bun pentru Halep la serviciu! Românca a reuşit un lob spectaculos şi şi-a câştigat serviciul fără emoţii. Halep se distanţează la 4-1 şi ia o opţiune serioasă pentru câştigarea setului

Un nou break pentru Halep! Românca reuşeşte să câştige un game foarte disputat, cu multe egalităţi

Halep obţine primul game la serviciu! Românca încheie game-ul chiar cu un as, ceea ce ne face să fim încrezători că s-a încălzit la serviciu

Halep face şi ea break-ul! Egalitate la 1 după primele două game-uri, fiecare dintre jucătoare câştigând pe serviciul adversarei

Azarenka face break chiar în primul game. Loviturile puternice ale bielorusei nu au putut fi contracarate de Halep, care îşi pierde serviciul încă din startul partidei

UPDATE Meciul a început! Simona Halep serveşte prima

UPDATE Flavia Penetta s-a calificat în semifinalele US Open, după ce a învins-o pe Kvitova cu scorul de 4-6, 6-4, 6-2. Urmează meciul Halep-Azarenka

Meciul lui Halep cu Azarenka a fost precedat de întâlnirea dintre sportiva cehă Petra Kvitova (numărul 5) şi italianca Flavia Pennetta (locul 26 WTA).

Sesiunea de dimineaţă la US Open a început la ora locală 11.00 (ora 18.00 - ora României).

Tot în sferturi, dar la masculin, după meciul Halep-Azarenka este programată întâlnirea dintre Stan Wawrinka (Elveţia - favorit 5) şi Kevin Anderson (Africa de Sud - favorit 15).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici