Hilderaldo Bellini, căpitanul echipei Braziliei campioană mondială în 1958, a încetat din viaţă

Fostul fotbalist Hilderaldo Luiz Bellini, căpitanul naţionalei Braziliei câştigătoare a Cupei Mondiale în 1958, a încetat din viaţă, joi, la Sao Paulo, la vârsta de 83 de ani, informează AFP.

61 afișări
Imaginea articolului Hilderaldo Bellini, căpitanul echipei Braziliei campioană mondială în 1958, a încetat din viaţă

Hilderaldo Bellini, căpitanul echipei Braziliei campioană mondială în 1958, a încetat din viaţă (Imagine: Shutterstock)

Bellini, care suferea de peste zece ani de Alzheimer şi era internat în secţia de terapie intensivă a unui spital din Sao Paulo, nu mai vorbea de trei ani.

Buletinul medical nu a fost dat publicităţii, la solicitarea familiei fostului fotbalist.

Hilderaldo Bellini a fost căpitanul reprezentativei ţării sale la primul titlu mondial câştigat de brazilieni, în 1958. El a făcut parte şi din naţionala Braziliei câştigătoare a CM în 1962.

De-a lungul carierei, Bellini a jucat la echipele Vasco de Gama, Sao Paulo FC şi Atletico Paranaense.

O statuie a lui Bellini se află în faţa celebrului stadion Maracana, din Rio de Janeiro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici