Horia Tecău: Împotriva Slovaciei avem o şansă bună - jucăm acasă

Tenismanul Horia Tecău, câştigător al turneului de la Wimbledon la dublu, este încrezător că aportul publicului va împinge echipa de Cupa Davis a României către victorie în confruntarea cu Slovacia, ce va avea loc în week-end, la Mamaia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

80 afișări
Imaginea articolului Horia Tecău: Împotriva Slovaciei avem o şansă bună - jucăm acasă

Horia Tecău (Imagine: Dragos Sacu/Mediafax Foto)

"Cupa Davis este o competiţie internaţională. Jucăm ca echipă naţională şi, chiar dacă fiecare dintre noi avem rezultate bune la individual, dorim să reuşim şi ca echipă naţională. Împotriva Slovaciei avem o şansă bună, jucăm acasă, sper că o să avem un public gălăgios, care să ne susţină până la capăt. Mă bucur că autorităţile locale au făcut totul posibil ca să jucăm acest meci aici, la Constanţa, locul unde am copilărit practic, şi sper să ne ajute şi lucrul acesta", a declarat Tecău.

El a spus că în zilele premergătoare întâlnirii jucătorii se vor acomoda cu suprafaţa de joc, pentru ca la sfârşitul săptămânii să fie în formă maximă. "Facem acomodarea rapidă pe zgură şi cel mai important este să ieşim câştigători la sfârşitul acestui week-end. Nu contează cine va aduce punctele. În următoarele zile la asta ne vom concentra, vom încerca să avem cea mai bună pregătire, ca vineri să fim în cea mai bună formă. Ne dorim foarte mult să ajungem la un meci de baraj (play-off-ul pentru Grupa Mondială). Vom da în acest week-end tot ce vom putea pe teren şi sperăm ca la sfârşitul întâlnirii să fie un rezultat pozitiv pentru noi", a spus Tecău, care a precizat că aceasta ar putea fi cea mai frumoasă vară pe care a avut-o. "Deja este frumoasă, nu se putea mai bine pentru mine ca, după succesul la Wimbledon, să vin şi să joc un meci de Cupa Davis la Constanţa, în clubul în care am copilărit. Mi-aş dori foarte mult să continuu acest vis şi să obţinem o victorie în acest week-end."

Tenismanul crede că sâmbătă, în partida de dublu, va juca împotriva dublului Klizan - Zelenay şi, împreună cu Florin Mergea, vor reuşi să câştige meciul. "Nu l-am mai întâlnit pe Klizan la dublu, şi nici la simplu (locul 38 ATP), dar este un jucător bun, care participă şi la multe turnee de dublu. Nu are un partener stabil, dar cu siguranţă vom trata meciul de dublu foarte serios. Îl cunoaştem mai bine pe Zelenay, un jucător pe care l-am întâlnit mulţi ani în urcarea spre topul clasamentului. L-am văzut şi la Wimbledon, l-am urmărit la câteva antrenamente şi pentru meciul de sâmbătă vom face împreună (cu Florin Mergea) un plan ca să învingem. Probabil cu Klizan cu Zelenay vor juca sâmbătă", a mai spus Horia Tecău.

El se aşteaptă ca, jucând acasă, publicul să umple arena, să fie "gălăgios" şi să reprezinte astfel un avantaj pentru echipa României. "Avem nevoie de un public care să ne încurajeze de la primul punct până la ultimul, care să ne dea un avantaj. Avem avantajul de a juca acasă şi trebuie să-l fructificăm. Sperăm să vină cât mai mulţi încă de vineri, să-i luăm pe sovaci tare, să simtă că suntem o echipă unită, cu o galerie puternică şi să-i descurajeze puţin. De asta avem nevoie vineri", a mai declarat Tecău.

Adrian Ungur, Marius Copil, Horia Tecău şi Florin Mergea au fost convocaţi de căpitanul-nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Andrei Pavel, pentru întâlnirea cu Slovacia, din turul 2 al Grupei I din Zona Euro/Africană.

Echipa Slovaciei va fi formată din jucătorii Martin Klizan, Norbert Gombos, Jozef Kovalik, Igor Zelenay, conduşi de căpitanul-nejucător Miloslav Mecir.

Întâlnirea dintre România şi Slovacia va avea loc în perioada la sfârşitul acestei săptămâni, pe terenul central de la tenis Club Idu Mamaia-Constanţa.

Echipa care va câştiga întâlnirea se va califica în play-off-ul pentru Grupa Mondială, iar echipa care va pierde va juca în turul I din Grupa I, Zona Euro/Africană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici