Interviul acordat de Lance Armstrong lui Oprah Winfrey va fi înregistrat

Interviul televizat pe care rutierul american Lance Armstrong îl va acorda celebrei prezentatoare TV Oprah Winfrey şi care va fi difuzat la 17 ianuarie nu va fi în direct, ci înregistrat, a declarat, miercuri, o purtătoare de cuvânt a canalului Oprah Winfrey Network (OWN).

191 afișări
Imaginea articolului Interviul acordat de Lance Armstrong lui Oprah Winfrey va fi înregistrat

Lancer Armstrong (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Interviul de 90 de minute, care va fi realizat la Austin (Texas) în casa ciclistului radiat pe viaţă pentru dopaj, "nu va fi în direct", a precizat Nicole Nichols.

Ea a refuzat să precizeze data înregistrării, adăugând că Lance Armstrong "nu are controlul editorial al interviului şi nicio întrebare nu este interzisă".

De asemenea, Nichols a precizat că Armstrong nu a fost plătit pentru a acorda acest interviu.

Discuţia ar urma să dureze 90 de minute, fiind programată între orele 02.00 şi 03.30 GMT (04.00 şi 05.30 la Bucureşti). În cadrul interviului vor fi abordate "fără compromisuri" acuzaţiile de dopaj aduse lui Armstrong, pe care acesta le-a respins tot timpul.

Aceasta va fi prima intervenţie publică a septuplului câştigător al Turului Franţei după ce i-a fost radiat palmaresul.

Fostul ciclist, în vârstă de 41 de ani, s-ar fi confesat apropiaţilor că are în vedere să recunoască public faptul că s-a dopat pentru a obţine ridicarea suspendării pe viaţă din activitatea sportivă.

New York Times a scris, vineri, că Armstrong ar fi discutat deja pe acest subiect cu Travis Tygart, preşedintele Agenţiei Americane Antidoping (USADA) şi intenţionează să se întâlnească şi cu David Howman, preşedintele Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA).

Anul trecut, după o anchetă a USADA, care a descoperit că fostul câştigător al Turului Franţei s-a dopat sistematic, Federaţia Internaţională de Ciclism (UCI) i-a anulat lui Armstrong întregul palmares începând cu 1 august 1998 şi l-a suspendat pe viaţă din activitatea sportivă. Armstrong nu a contestat această decizie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici