Japonia îl plânge pe Antonio Inoki, luptătorul care l-a provocat pe Muhammad Ali

Japonia a anunţat moartea lui Antonio Inoki, un îndrăgit luptător profesionist care s-a orientat către politică şi care s-a confruntat cu campionul mondial de box Muhammad Ali, într-un meci de arte marţiale mixte, în 1976.

491 afișări
Imaginea articolului Japonia îl plânge pe Antonio Inoki, luptătorul care l-a provocat pe Muhammad Ali

Japonia îl plânge pe Antonio Inoki, luptătorul care l-a provocat pe Muhammad Ali

Vestea a fost anunţată de New Japan Pro-Wrestling Co., asociaţie a cărei el a fost preşedintele fondator. Inoki avea 79 de ani şi se lupta cu o boală rară, numită amiloidoză.

Inoki a fost celebru pentru luptele profesionale japoneze şi a deschis calea artelor marţiale mixte, întâlniri între cei mai buni luptători şi campioni ai altor sporturi de luptă precum judo, karate şi box.

Luptătorul a devenit celebru în întreaga lume în 1976, când l-a înfruntat pe Ali într-un meci de arte marţiale mixte, la sala Budokan din Tokyo, o performanţă pe care fanii japonezi îşi amintesc drept „meciul secolului”.

Ultima apariţie, în scaun cu rotile

În afara Japoniei, totuşi, meciul a fost văzut ca fiind neprofesionist: Inoki era în mare parte jos şi ţintea spre picioarele lui Ali, în timp ce campionul la box se învârtea în jurul lui.

A fost primul din sportul său care a intrat în politică. A promovat pacea prin sport şi a făcut mai mult de 30 de călătorii în Coreea de Nord, în perioada în care a fost deputat.

Ultima sa apariţie publică, cu eşarfa roşie atârnându-i la gât, a fost în august, la o emisiune TV, într-un scaun cu rotile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici