Jerome Valcke: Cupa Mondială din 2014 trebuie să aibă loc în Brazilia

Secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, a declarat că ediţia 2014 a Cupei Mondiale "trebuie să aibă loc în Brazilia", deşi în această perioadă, când brazilienii găzduiesc Cupa Confederaţiilor, ţara este afectată de un val de manifestaţii şi de violenţe.

105 afișări
Imaginea articolului Jerome Valcke: Cupa Mondială din 2014 trebuie să aibă loc în Brazilia

Jerome Valcke: Cupa Mondială din 2014 trebuie să aibă loc în Brazilia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cupa Confederaţiilor se desfăşoară în Brazilia şi Cupa Mondială trebuie să aibă loc în Brazilia. Vom face totul pentru ca turneul să se desfăşoare în cele mai bune condiţii. Nu există un plan B", a spus Valcke.

Vineri, FIFA a anunţat că nu intenţionează să anuleze ediţia din acest an a Cupei Confederaţiilor şi că nu s-a gândit niciun moment la o astfel de variantă.

Mai mulţi manifestanţi au aruncat cu pietre în două microbuze ale FIFA, joi, la Salvador de Bahia. De asemenea, manifestaţii au aruncat cu pietre către intrarea unui hotel în care sunt cazaţi reprezentanţi ai forului fotbalistic mondial.

De peste zece zile, Brazilia este afectată de manifestaţii care au degenerat în mai multe oraşe, o persoană murind şi zeci de persoane fiind rănite. Manifestanţii, care cer anularea măririi preţurilor pentru transportul în comun, au obţinut câştig de cauză în principalele oraşe ale Braziliei. Manifestanţii şi-au arătat însă nemulţumirea şi faţă de calitatea slabă a serviciilor publice, faţă de corupţie şi de sumele colosale investite pentru organizarea Cupei Confederaţiilor din 2013 şi a Cupei Mondiale din 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici