FIFA nu anulează ediţia din acest an a Cupei Confederaţiilor din Brazilia

FIFA a anunţat, vineri, pe site-ul oficial, că nu intenţionează să anuleze ediţia din acest an a Cupei Confederaţiilor, marcată de manifestaţii sociale şi de violenţe în Brazilia, informează site-ul oficial al forului mondial.

196 afișări
Imaginea articolului FIFA nu anulează ediţia din acest an a Cupei Confederaţiilor din Brazilia

FIFA nu anulează ediţia din acest an a Cupei Confederaţiilor

"Susţinem şi recunoaştem dreptul la libertatea de exprimare şi la a manifesta paşnic şi condamnăm orice formă de violenţă. Suntem permanent în contact cu autorităţile locale şi avem încredere deplină în măsurile de siguranţă de acolo. Vom continua să monitorizăm situaţia. FIFA, Comitetul local de Organizare sau guvernul federal nu au discutat sau nu au avut în vedere în niciun moment anularea Cupei Confederaţiilor. Suntem în contact permanent cu toate părţile în cauză, inclusiv cu echipele, şi le informăm tot timpul în legătură cu măsurile luate. Nu am primit de la nicio echipă solicitări de a părăsi Brazilia", se arată într-un comunicat al FIFA.

Potrivit AFP, mai mulţi manifestanţi au aruncat cu pietre în două microbuze ale FIFA, joi, la Salvador de Bahia. De asemenea, manifestaţii au aruncat cu pietre către intrarea unui hotel în care sunt cazaţi reprezentanţi ai forului fotbalistic mondial.

De peste zece zile, Brazilia este afectată de manifestaţii care au degenerat în mai multe oraşe, o persoană murind şi zeci de persoane fiind rănite. Manifestanţii, care cer anularea măririi preţurilor pentru transportul în comun, au obţinut câştig de cauză în principalele oraşe ale Braziliei. Manifestanţii şi-au arătat însă nemulţumirea şi faţă de calitatea slabă a serviciilor publice, faţă de corupţie şi de sumele colosale investite pentru organizarea Cupei Confederaţiilor din 2013 şi a Cupei Mondiale din 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici