Jocurile Olimpice 2012: BBC a confirmat că va transmite competiţia live şi în 3D

BBC a anunţat lista evenimentelor din timpul Jocurilor Olimpice 2012 de la Londra care vor fi transmise în format 3D, printre acestea numărându-se ceremoniile de deschidere şi închidere, informează broadbandtvnews.com.

256 afișări
Imaginea articolului Jocurile Olimpice 2012: BBC a confirmat că va transmite competiţia live şi în 3D

Jocurile Olimpice 2012: BBC a confirmat că va transmite competiţia live şi în 3D (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Evenimentele vor fi transmise în format 3D pe canalul BBC HD, iar evenimentele transmise full HD vor continua pe BBC One.

Programele vor fi libere la retransmisie pentru toate platformele de difuzare, cablu si satelit.

Kim Shillinglaw, şef al BBC 3D, a declarat: "Am crezut întotdeauna că o parte din anul 2012 ar trebuie capturat în 3D şi suntem bucuroşi să confirmăm oferta noastră către publicul din Marea Britanie, furnizându-le o nouă metodă de a fi în contact cu momente cheie din timpul Jocurilor Olimpice 2012 de la Londra".

Într-un mesaj publicat pe blogul său, Roger Mosey, şeful JO 2012 de la BBC, a subliniat faptul că este nevoie de precauţii, formatul 3D dezvoltându-se mai lent decât fusese anticipat când au fost făcute primele anunţuri în acest sens, în 2009. Ceremoniile de deschidere şi închidere au fost alese pentru că nu va avea loc un alt eveniment sportiv care ar fi avut nevoie de acoperire mediatică.

BBC va oferi o acoperire extinsă a Jocurilor Olimpice de la Londra, cu până la 24 de live video stream-uri disponibile pe site-ul BBC Sport, dar şi pe BBC One, BBC Three, BBC Red Button, BBC Radio 5 live şi BBC Mobile.

În septembrie anul trecut, compania japoneză Panasonic a anunţat că Jocurile Olimpice (JO) de la Londra din 2012 vor fi primele competiţii de acest tip difuzate pe posturile de televiziune în direct şi în 3D.

Telespectatorii vor putea să vadă, printre altele, în 3D ceremoniile de deschidere şi închidere, competiţiile de atletism, gimnastică şi nataţie, potrivit companiei Panasonic, furnizorul oficial al echipamentelor audiovizuale pentru Jocurile Olimpice de la Londra.

Peste 200 de ore de programe vor fi transmise în 3D în timpul celor două săptămâni ale evenimentului sportiv, care va debuta pe 27 iulie 2012.

Pentru transmisiunile în 3D a fost încheiat un parteneriat între Panasonic, Comitetul Olimpic Internaţional şi serviciile de transmisiuni olimpice.

Şefii Panasonic au mai spus atunci că JO au constituit întotdeauna o ocazie de a prezenta noi tehnologii, de la prima transmisiune televizată în direct, din timpul Jocurilor Olimpice de la Londra din 1948.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici