Jucătorul britanic de tenis Andy Murray a câştigat Turneul Campionilor, ediţia 2016

Jucătorul britanic de tenis Andy Murray, liderul clasamentului ATP, a câştigat Turneul Campionilor după ce l-a învins, duminică, în finală, pe Novak Djokovic (2 ATP, Serbia), fostul lider mondial, scor 6-3, 6-4, şi îşi va menţine prima poziţie ATP până la finalul anului.

2533 afișări
Imaginea articolului Jucătorul britanic de tenis Andy Murray a câştigat Turneul Campionilor, ediţia 2016

Andy Murray a câştigat Turneul Campionilor, ediţia 2016 (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Partida dintre cei doi sportivi a durat o oră şi 44 de minute. În primul set, cei doi au mers cap la cap cu serviciul până în game-ul opt, când Murray a câştigat pentru prima dată pe serviciul adversarului şi s-a distanţat la 5-3, pentru ca mai apoi să servească pentru câştigarea primului set. În final, tenismenul britanic şi-a adjudecat primul act, scor 6-3, în 47 de minute.

Actul secund a început în forţă, cu break din partea lui Andy Murray, care mai apoi a luat un avans considerabil pe tabelă: 4-1, cu două break-uri în faţă. Novak Djokovic a câştigat şi el pe serviciul adversarului în game-ul următor, însă nu a fost suficient pentru a putea reveni. De atunci, cei doi sportivi au mers cap la cap cu serviciul până la final, când Murray şi-a trecut în cont şi setul doi, scor 6-4, în 57 de minute.

Astfel, Andy Murray întrerupe seria de victorii consecutive a lui Djokovic la Turneul Campionilor, sportivul sârb câştigând ultimele patru ediţii. Turneul organizat la Londra, în perioada 13-20 noiembrie, este dotat cu premii în valoare totală de 7.500.000 de dolari.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici