Lamine Yamal, cel mai tânăr marcator de „dublă” în La Liga

  • Lamine Yamal continuă să rescrie cărţile recordurilor din fotbalul spaniol.
  • Pe 11 februarie, în meciul cu Granada (2-2), puştiul minune al Barcelonei a stabilit un nou record.
  • El a devenit cel mai tânăr marcator al unei duble în La Liga.
  • A făcut-o la vârsta de 16 ani şi 213 zile.
116 afișări
Imaginea articolului Lamine Yamal, cel mai tânăr marcator de „dublă” în La Liga

În plus, Lamine a devenit primul jucător din istoria primei ligi spaniole care a marcat 2+ goluri într-un meci înainte de a împlini 17 ani.

Precedentul deţinător al recordului a fost Ansu Fati, care a reuşit o dublă la 17 ani şi 94 de zile, tot pentru Barcelona.

La începutul acestui sezon, Yamal a stabilit un nou record la categoria cel mai tânăr marcator din La Liga (16 ani şi 87 de zile), adversarul fiind tot Granada. Granada este astfel până acum singura rivală împotriva căreia Yamal a marcat.

În clasamentul celor mai tineri marcatori se remarcă José Iraragorri (poziţia a 7-a), acest reuşind un hat-trick, în 1930, la aproape 18 ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici